Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 16:05

Παρουσίαση υποψηφίων Δημοκρατικής Συμπαράταξης: Προοδευτικός πόλος για τη συνένωση της Κεντροαριστεράς

Να αποτελέσει την τρίτη δύναμη στη χώρα, έναν προοδευτικό πόλο διακυβέρνησης με τη συνένωση της Κεντροαριστεράς, φιλοδοξεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία). Αυτό τονίστηκε κατά τη χθεσινή παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της στη Μεσσηνία, στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Χριστόπουλος, αφού επέκρινε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., επεσήμανε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απαιτεί από τα κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς ουσιαστικό διάλογο, συνεννόηση, συνεργασία, με στόχο την κατοχύρωση σταθερών λύσεων. Απαιτούν από όλους κοινή δράση για να βγούμε από την κρίση».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου πρώην βουλευτής, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε ότι «έχοντας μάθει από τα λάθη μας, είμαστε οι μόνοι που λέμε την αλήθεια από την κρίση και μετά». Κάλεσε τα μέλη  και τους φίλους του κόμματος «να γυρίσουν στο σπίτι τους, στις ρίζες τους». Κατηγόρησε για «τυχοδιωκτισμό και λαϊκισμό το ΣΥΡΙΖΑ που έφερε το χειρότερο μνημόνιο» και τη Ν.Δ. «για την καταστροφική διακυβέρνηση του Καραμανλή». Ανέφερε, ακόμα, ότι «είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλουμε ευρύτατης κοινωνικής και πολιτικής αποδοχής κυβέρνηση».

Ο Γιάννης Κατσαργύρης συνταξιούχος υπάλληλος ΔΟΥ, πρώην αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, παρατήρησε ότι «ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί, χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι δύναμη σταθερότητας, εγγύησης και αλήθειας».

Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, είπε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι πολιτική συμπαράταξη των δυνάμεων της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και του Δημοκρατικού Κέντρου και αναφέρθηκε στην προγραμματική συμφωνία των 11 σημείων. Επεσήμανε ότι «η 

Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να είναι η τρίτη δύναμη. Να μην είναι τρίτη η Χρυσή Αυγή, είναι ντροπή για τη δημοκρατία».

Ο Κώστας Τσαπόγας συνταξιούχος ΔΕΗ, πρώην περιφερειακός σύμβουλος, έκανε λόγο για «τη μεγάλη προσφορά και τη μεγάλη θυσία του ΠΑΣΟΚ». Προέτρεψε «να ξανασυναντηθούμε με τα μέλη που δεν είναι σήμερα μαζί μας» και ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ παραμένει κόμμα λαϊκό, σοσιαλιστικό, πατριωτικό».

Η Παναγιώτα Σβερκούνου - Τσαούση φιλόλογος, συγγραφέας, είπε ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη εκφράζει το πνεύμα του νέου, του δημιουργικού, της αλλαγής» και σημείωσε: «Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το νέο κοινωνικό κράτος. Οι πνευματικοί άνθρωποι πρέπει να είναι στρατευμένοι στα κοινά».

Ο Θεόδωρος Γαλανόπουλος,αρθρογράφος, ελεύθερος επαγγελματίας, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, παρατήρησε ότι «χρειάζεται αλλαγή, να αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις. Να επέλθει αλλαγή στον πολιτικό κόσμο. Αν δεν αλλάξουν τα πρόσωπα, πως θα αλλάξει η πολιτική;».

Ο Τάκης Αναστόπουλος υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι «η αυτοδυναμία δεν είναι εφικτή, ούτε ευκταία. Να δημιουργηθεί σταθερή κυβέρνηση με μέθοδο και συνεκτικό σχέδιο που θα είναι δεσμευτικό». Επεσήμανε ότι «πρέπει να φέρουμε εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με τους καλύτερους που διαθέτει η χώρα. Μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά με προοδευτικό πρόσημο».

Γ.Σ.