Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015 09:29

Ο Απ. Τζιτζικώστας στην Καλαμάτα - Ψάρεμα ψήφων από τα στρατόπεδο Σαμαρά (βίντεο και φωτογραφίες)

Ο Απ. Τζιτζικώστας στην Καλαμάτα - Ψάρεμα ψήφων από τα στρατόπεδο Σαμαρά (βίντεο και φωτογραφίες)

Ψήφους από το Σαμαρικό στρατόπεδο ψάρεψε χθες το βράδυ ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας  στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας. Δήλωσε περήφανος που βρίσκεται «στην πατρίδα, στη γενέτειρα του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού μας», του Αντώνη Σαμαρά, «που οδήγησε την παράταξη σε νίκες, που παρέλαβε τη χώρα σε πολύ κακό σημείο και την παρέδωσε σε πολύ καλύτερο». Μάλιστα, αρκετά στελέχη και πολιτικοί φίλοι του Αντ. Σαμαρά έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή ομιλία του κ. Τζιτζικώστα. 

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σημείωσε ότι «γυρίζουμε σελίδα, ξανακάνουμε τη Ν.Δ. σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη», επικρίνοντας όσους την έκαναν μικρή και συρρικνωμένη. Υποσχέθηκε πως «θα τα αλλάξουμε όλα στις 23 του μηνός» και ξεκαθάρισε ότι το δίλημμα είναι: «Ή αλλάζουμε ή ξαναχάνουμε. Αλλιώς η πικρή γεύση από τις τρεις ήττες δε θα είναι μια παρένθεση, αλλά η οριστική τελεία της παράταξής μας». Κατηγόρησε ακόμη τους «βολεμένους» στη Ν.Δ., που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα και θέλουν έναν προσωρινό αρχηγό. 

Ο κ. Τζιτζικώστας παρατήρησε ότι η δική του υποψηφιότητα ενοχλεί το σύστημα - και απαντώντας σε όσους αμφισβητούν την υποψηφιότητα και τη δυνατότητα της επιτυχίας του σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο για τον πρόεδρο της Ν.Δ., για τον πρωθυπουργό της χώρας». Ξεκαθάρισε ότι «η ενότητα της παράταξης δεν κινδυνεύει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στις 22 Νοεμβρίου» - και δίνοντας από την πλευρά το ιδεολογικό στίγμα της Ν.Δ. επεσήμανε πως είναι η σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, από την παραδοσιακή Δεξιά έως την πατριωτική Αριστερά, όπως την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ο Τσίπρας είναι ο γνήσιος εκφραστής του παλιού, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».

Για τη Μεσσηνία είπε ότι «εδώ έχουμε ίσως το πιο σημαντικό εθνικό αγαθό, το ελαιόλαδο, την καλύτερη ποικιλία, την καλύτερη ποιότητα, την πιο οργανωμένη παραγωγική βάση, στην οποία όμως πρέπει να δώσουμε επιπλέον κίνητρα για την τυποποίηση και την εξαγωγή, ώστε να κατακτήσουμε τις διεθνείς αγορές. Στον τουρισμό, όπου έχουμε τη ναυαρχίδα, την Costa Navarino, καλούμαστε τώρα να κάνουμε τα επόμενα βήματα, για να υλοποιήσουμε το μεγάλο όραμα του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, που έβαλε τη Μεσσηνία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, καθιστώντας αυτόν τον τόπο επίκεντρο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος. Υπάρχουν δύο ακόμα βασικά σημεία: Πρώτον να ολοκληρωθούν ταχύτατα τα μεγάλα οδικά έργα, ώστε να υπάρχει ακόμα καλύτερη προσβασιμότητα και δεύτερον να αναβαθμιστεί σε επίπεδο υποδομών το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για να μπορεί να δεχτεί ακόμα περισσότερους επισκέπτες».

Αναφέρθηκε, ακόμα, σε 5 άξονες οικονομικής πολιτικής και θεσμικών αλλαγών: «1) Η άμεση κατάργηση του Νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο σύντομη η αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη που φέρουν. 2) Η αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών και η κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του βουλευτή. 3) Η θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του πρωθυπουργού, που δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα οχτώ χρόνια. 4) Το ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή, για να θεμελιώσουμε την ουσιαστική διάκριση της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία. 5) Η ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες στην εξωτερική πολιτική και την άμεση εκλογή του από τους Ελληνες πολίτες, για να μην μπορεί κανείς πλέον να παίζει με τους θεσμούς και να εκβιάζει με τη διακοπή του κοινοβουλευτικού έργου».

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στη συνάντησή του στο Δημαρχείο, με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο Απ. Τζιτζικώστας παρατήρησε: 

«Αποτελείτε παράδειγμα για όλη τη χώρα, ειδικά στο πώς έχετε αναπτύξει την πόλη σας και την περιοχή σας στον τουρισμό. Εμείς ως Κεντρική Μακεδονία είχαμε πάντοτε εξαιρετική συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, η οποία θα συνεχιστεί με την Περιφέρεια, θα συνεχιστεί όμως και με τη Ν.Δ., καθώς από τις 23 του μηνός και μετά η Ν.Δ. γυρίζει σελίδα. Και σε αυτή τη σελίδα χωρούν όλοι. Και μάλιστα η αυτοδιοίκηση με έναν αναβαθμισμένο ρόλο, γιατί όλοι οι αυτοδιοικητικοί της χώρας, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, έχετε αποδείξει ότι μπορείτε καλύτερα από τον καθένα να προχωρήσετε λύσεις για τα προβλήματα του τόπου».

 

Ο κ. Νίκας μίλησε με καλά λόγια, λέγοντας ότι ο Απ, Τζιτζικώστας έχει πετυχημένη πορεία ως περιφερειάρχης και είναι γνωστός φίλος της Καλαμάτας, καθώς έρχεται κάθε χρόνο στην πόλη.

ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ 

Χθες το απόγευμα ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε επίσκεψη στον εορτάζοντα μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο. Οπως ανακοινώθηκε, έτυχε θερμής υποδοχής από το μητροπολίτη, ο οποίος αναφέρθηκε στην μακρόχρονη φιλία τους τονίζοντας ότι ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένας νέος άνθρωπος, με νέες ιδέες και προοπτική μέλλοντος, που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. 

Με τη σειρά του ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον κ. Χρυσόστομο, τον οποίο χαρακτεήρισε υπόδειγμα ιεράρχη που αναλώνεται για τον συνάνθρωπο και μάχεται για τον τόπο, ξεπερνώντας τα εμπόδια για το καλό των πολιτών. Κλείνοντας, ευχαρίστησε το μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη φιλία, την προσευχή και την αγάπη του, και του δώρισε έναν τόμο αφιερωμένο στον Πόντο.