Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015 08:01

Που μπορείτε να ψηφίσετε για νέο πρόεδρο της Ν.Δ.

Τον νέο της πρόεδρο εκλέγει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, με την ελπίδα να αναδειχθεί το πρόσωπο που θα την επανασυγκροτήσει και θα την ξανακάνει μεγάλη, για να διεκδικήσει την επιστροφή της στην εξουσία. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Χθες ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, έδωσε πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και κάλεσε μέλη και φίλους της Ν.Δ. σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

«Επιλέγουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας», είπε ο κ. Μαντάς και σχολίασε: «Αλλάζουμε τη σελίδα στη Ν.Δ., βάζουμε τις βάσεις για νέα, ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Και οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι δεσμεύτηκαν για την επόμενη μέρα της Ν.Δ. Την ενότητα τη διασφαλίζουμε όλοι εμείς, τα απλά μέλη, οι ψηφοφόροι».

Στην αυριανή εκλογική διαδικασία μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες, είτε είναι μέλη του κόμματος είτε όχι. Με 3 ευρώ τα μέλη θα επαναβεβαιώσουν την εγγραφή τους, και τα μη μέλη θα καταθέσουν την εγγραφή τους για να γίνουν μέλη της Ν.Δ. Ο καθένας ψηφίζει σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα θέλει. Αν όμως χρειαστεί και δεύτερη Κυριακή, θα πρέπει να ψηφίσει στο ίδιο τμήμα.

Οι κάλπες για τις “γαλάζιες” εσωκομματικές εκλογές έχουν στηθεί στις έδρες των καποδιστριακών δήμων. Είναι 31 κάλπες σε 25 εκλογικά τμήματα, ως εξής:

Δήμος Καλαμάτας. Αμφιθέατρο "Αλ. Κουμουνδούρος" και ΚΕΠ Δήμου Καλαμάτας, Δημοτικό Κατάστημα Αριος, ΚΕΠ Αρφαρών, Δημοτικό Κατάστημα Θουρίας.

Δήμος Δυτικής Μάνης. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Καρδαμύλη).

Δήμος Μεσσήνης. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Δημοτικό Κατάστημα Ανδρούσας, Δημοτικό Κατάστημα Αριστομένη, Δημοτικό Κατάστημα Ιθώμης (Βαλύρα), Δημοτικό Κατάστημα Πεταλιδίου.

Δήμος Πύλου - Νέστορος. Παλαιό Γυμνάσιο Πύλου, Πνευματικό Κέντρο Χώρας, Κτήριο Κλάπα (Κορώνη), Δημοτικό Κατάστημα Χιλιοχωρίων (Χανδρινού), Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης.

Δήμος Οιχαλίας. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Μελιγαλάς), Δημοτικό Κατάστημα Οιχαλίας (Μερόπη), Δημοτικό Κατάστημα Ανδανίας (Διαβολίτσι), Δημοτικό Κατάστημα Δωρίου.

Δήμος Τριφυλίας. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Κυπαρισσία), Δημοτικό Κατάστημα Αετού (Κοπανάκι), ΚΕΠ Αυλώνος (Καλό Νερό), Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών.

Στην περιοχή της Μεγαλόπολης, κάλπη θα στηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.