Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 13:12

«Ή θα αλλάξουμε, ή θα ξαναχάσουμε»

Γράφτηκε από την

Του Απόστολου Τζιτζικώστα

Η υποψηφιότητά μου δεν αφορά μόνο την επιλογή ενός προσώπου. Δε ζητώ απλά το αξίωμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ζητώ να οικοδομήσουμε μαζί τον πολιτικό φορέα της επόμενης μέρας, που θα διαμορφώσει το όραμα της Ελλάδας των επόμενων ετών. Της Ελλάδας που θα σηκώσει κεφάλι και με αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση θα στραφεί στον έξω κόσμο, έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματά της.

Ενωσα τις δυνάμεις μου με όσους επιτακτικά ζητούν την πολιτική επανένταξη της παράταξης στην κοινωνία. Με όσους αντιλαμβάνονται πως το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ με τις θυσίες των πολιτών δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί.

Το δίλημμα είναι ένα: Ή θα αλλάξουμε ή θα ξαναχάσουμε. Και ως παράταξη - μα πάνω από όλα θα χάσουμε ως χώρα. 

Οσο αυτή η κυβέρνηση θα πασχίζει να κατανοήσει την ανάγκη παραγωγής νέου πλούτου, εμείς ήδη θα σχεδιάζουμε το ελκυστικό και σταθερό πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον εντός του οποίου θα μπορούν να υπάρξουν επενδύσεις, δημιουργώντας νέες και σταθερές θέσεις εργασίας. 

Οσο αυτή η κυβέρνηση θα πασχίζει να κατανοήσει την αξία της αριστείας στην εκπαίδευση, της σημασίας που έχει στην παραγωγή πλούτου η ισχυρή πρωτογενής παραγωγή, θα στεκόμαστε στο πλευρό των νέων επιχειρήσεων και των νέων επιστημόνων, στο πλευρό των αγροτών, πείθοντάς τους ότι αξίζει τον κόπο να μείνουν εδώ και να αγωνιστούν, γιατί μία νέα Ελλάδα ανατέλλει. 

Σε καλώ να συμμετάσχεις για να φτιάξουμε μαζί μια ανοικτή παράταξη ενεργών και υπεύθυνων πολιτών και όχι προσωπικών μηχανισμών, μία συμμετοχική παράταξη που δε θα έχει επετηρίδα αλλά θα αναγνωρίζει την αξία τους καθενός. 

Γιατί μόνο το άνοιγμα στην κοινωνία θα δώσει προοπτική νίκης στην παράταξη. 

Σε καλώ να συμμετάσχεις και να πείσεις όσους περισσότερους μπορείς. Μικρή συμμετοχή σημαίνει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ήττα της παράταξης και της χώρας. 

Οσο περισσότεροι ψηφίσουν, τόσο περισσότερο κοντά στην ελπίδα, την αναγέννηση και τη λύτρωση θα βρίσκεται η παράταξη και η χώρα. Το αύριο χρειάζεται νέες νοοτροπίες, νέες αλήθειες και νέα οράματα. 

Το αύριο δεν μπορεί να έχει πάνω του τη φθορά της διαχείρισης της κρίσης. 

Και πάνω από όλα όλα, για να πορευτούμε μαζί με ένα εθνικό σχέδιο 

αναγέννησης που θα προκύψει από μια νέα κοινωνική συμφωνία.

Για μια οικονομία που θα παράγει και θα διανέμει πλούτο και όχι φτώχεια, για ένα κράτος αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, για μία χώρα εθνικά υπερήφανη.