Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 09:35

Διάλυση του ΠΑΣΟΚ προτείνει η Νομαρχιακή Μεσσηνίας 

Διάλυση του ΠΑΣΟΚ προτείνει η Νομαρχιακή Μεσσηνίας 

Εξι σημεία για την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης προτείνει η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης σε διευρυμένη σύνθεση. Μεταξύ αυτών προτείνει τη «διάλυση όλων των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο», άρα και του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, η Νομαρχιακή της Μεσσηνίας προτείνει: 

«1) Αυτοργάνωση και δημιουργία σε κάθε νομό και δήμο Ομάδων Πρωτοβουλίας Ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης. 2) Ιδρυτικό συνέδριο, ανοιχτό, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ποσοστώσεις με πρόσκληση για ουσιαστική συμμετοχή όλων των πολιτικών σχηματισμών, προσώπων και κοινωνικών οντοτήτων που διέπονται από τις αρχές του προοδευτικού, φιλοευρωπαϊκού, μεταρρυθμιστικού, δημοκρατικού σοσιαλισμού. 3) Επεξεργασία και κατάθεση σύγχρονης, ρεαλιστικής, πρότασης εξουσίας, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με καθαρό μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα, με μοχλό ένα κανονικό - λειτουργικό - αναπτυξιακό - κοινωνικό κράτος δικαίου που θα προωθεί την καινοτομία, την βιώσιμη ανάπτυξη, την υγιή επιχειρηματικότητα, και την ανταποδοτικότητα. 4) Ιδρυση πολιτικού φορέα με το  όνομα "Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική Παράταξη", που θα εκπροσωπεί τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του Δημοκρατικού Κέντρου, της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς, και της Οικολογίας, με σήμα την ελιά. 5) Διάλυση όλων των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο. 6) Αμεση εκλογή επικεφαλής από τη βάση μετά το ιδρυτικό συνέδριο».

Στην απόφαση αναφέρεται ότι «όλα τα παραπάνω οφείλουν να γίνουν με διαφάνεια και να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην κοινωνία και την οικονομία. Δεν πρέπει να αφεθεί σε κανένα το περιθώριο άρνησης στην πρωτοβουλία συγκρότησης του χώρου. Οι αρνητές θα αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες διάλυσης του χώρου και οι πολίτες αμείλικτα θα τους καταδικάσουν. Η αναπαραγωγή της υπάρχουσας κατάστασης ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με τη φιλική συμμετοχή κινήσεων, δεν αγγίζει κανέναν πολίτη και αποτελεί μικρόνοη και μίζερη πολιτική διαχείριση».