Κυριακή, 03 Απριλίου 2016 16:46

ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας: Απόσυρση υποψηφιοτήτων με σοβαρές καταγγελίες από Καρβέλη και Λιοντήρη

Γράφτηκε από την

Στον αέρα είναι πλέον η εκλογική διαδικασία στη Μεσσηνία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, μετά την απόσυρση των δύο εκ των τριών υποψηφιοτήτων εν μέσω καταγγελιών.

 

Συγκεκριμένα με ανακοινώσεις τους δήλωσαν ότι αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους οι Παναγιώτης Καρβέλης και Παναγιώτης Λιοντήρης και πλέον μοναδικός υποψήφιος παραμένει ο Παναγιώτης Στρατικόπουλος.

Ο Παναγιώτης Καρβέλης με ανακοινωσή του σημειώνει:

"Οννεδίτες και Οννεδίτισες,

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,

Με την παρούσα ανακοίνωση σας ενημερώνω ότι για λόγους ηθικής και διατήρησης της αξιοπρέπειας μου αποσύρω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Προέδρου της Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, καταγγέλλω την εκλογική διαδικασία και ζητώ την ακύρωση αυτής.

Με λύπη μου διαπίστωσα πως οι σημερινές εκλογές είναι διαβλητές, υποκινούμενες από συγκεκριμένο πολιτικό παράγοντα και έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μια ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας μικρή και ελεγχόμενη ώστε να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Καταρχάς από τον εκλογικό κατάλογο έχουν διαγραφεί 70 μέλη τα οποία και στήριζαν την υποψηφιότητα μου των οποίων και τα στοιχεία είχαν επιβεβαιωθεί. Επίσης, καταγγέλλω πως η σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών σε όλα τα εκλογικά τμήματα δεν ήταν αντιπροσωπευτική αναλογικά με τον αριθμό των υποψηφίων. Συγκεκριμένα άτομα τα οποία δεν γνωρίζω από ποιον είχαν οριστεί πήραν το μητρώο των μελών της οργάνωσης και ξεκίνησαν τις εκλογές μόνοι τους χωρίς προσωπικά να έχω ερωτηθεί για τη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όσους και όσες με στήριξαν σε αυτόν το καλό και τίμιο αγώνα ο οποίος είχε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια νέα ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας μεγάλη, ακηδεμόνευτη με θέσεις και προτάσεις. Σήμερα διαπίστωσα πως η εκλογική διαδικασία είναι υποκινούμενη και στημένη. Δεν θα επιτρέψω το όνομα μου να εμπλακεί σε ένα τέτοιο φιάσκο το οποίο ντροπιάζει την οργάνωση μας και συνολικά το κόμμα μας, τη Νέα Δημοκρατία. H ευθύνη για το φιάσκο έχει ονοματεπώνυμο!"

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, MSc, MBA

 

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λιοντήρης μέσω της σελίδας του στο Facebook ανακοίνωσε:

"Αποσύρω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του προέδρου Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας καθώς και όλων των υποψηφίων μελών ΔΗΜ.Τ.Ο. και συνέδρων, οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητά μου, για τους εξής λόγους :

- Διεγράφησαν από τους εκλογικούς καταλόγους 150 μέλη, τα οποία θα στήριζαν την υποψηφιότητά μου, με την πρόφαση ότι δεν επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία τους,

- Διεγράφησαν τα περισσότερα βασικά στελέχη της μέχρι σήμερα Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού και την υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού,

- Διεγράφησαν μέλη της ΟΝΝΕΔ τα οποία επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι είτε ως σύνεδροι είτε ως μέλη Δημ.Τ.Ο., με αποτέλεσμα να τους στερηθεί το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Λυπάμαι που όλα αυτά υποκινήθηκαν από ΜΗ ΟΝΝΕΔΙΤΗ με σκοπό να χρησιμοποιήσει την ΟΝΝΕΔ για ίδιον πολιτικό όφελος.

Ευχαριστώ όλους όσοι στάθηκαν δίπλα μου μέχρι τέλους.

Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε.

Μπορεί να μας στέρησαν τη δυνατότητα συμμετοχής, τις ιδέες μας όμως δεν μπορεί να τις φιμώσει κανείς".

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΟΝΤΗΡΗΣ