Σάββατο, 28 Μαϊος 2016 19:40

Πετράκος για προστασία ΠΟΠ φέτας και ελιών 

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Νότιας Αφρικής αν δεν υπάρξει απόλυτη προστασία για τη φέτα και τις ελιές Καλαμάτας, χάνουμε την προστασία αυτή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Θανάσης Πετράκος, υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας.

«Είναι τραγικό και συνάμα καταστροφικό, ενώ οι υπόλοιπες 27 χώρες προστάτεψαν στην επικείμενη συμφωνία με τη Νότιο Αφρική 250 προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), η ελληνική κυβέρνηση να μην μπορεί να προστατεύσει τα δύο σημαντικότερα προϊόντα ΠΟΠ της χώρας μας» συνεχίζει ο Θ. Πετράκος, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι την Τετάρτη 1η Ιουνίου «να θέσει βέτο, ζητώντας την τροποποίηση της συμφωνίας».

Αναρωτιέται δε, αν «πρόκειται για ανικανότητα και έλλειψη συντονισμού μεταξύ των υπουργών ή μήπως, κάποιοι, εντός της κυβέρνησης, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών των ΗΠΑ και του Καναδά, εν όψει των συμφωνιών με τις χώρες αυτές, και οι υπόλοιποι σιωπούν για να μην χάσουν τις "καρέκλες" τους».