Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 20:23

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τους πρόσφυγες 

Γράφτηκε από την
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" για τους πρόσφυγες 

«Να δημιουργηθεί ανθρώπινος και αξιοπρεπής, ανοιχτός και δημόσιος, προσωρινός χώρος υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που θα λειτουργεί με ευθύνη του κράτους (του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής)». 

Αυτό πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Τρίπολης Δημήτρης Νικολάου, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το προσφυγικό. Στην πρόταση που κατέθεσε, παρατήρησε, ακόμα: «Σε αυτόν θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων. Θα πρέπει να ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και οι άλλες δομές υγείας για να καλυφθούν οι ανάγκες ντόπιων και προσφύγων. Να ενισχυθεί ο Δήμος Τρίπολης και με τα απαραίτητα κονδύλια, αλλά και με προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες. Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στην υποδοχή, περίθαλψη, φιλοξενία και μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. Η δράση τους είναι τουλάχιστον ύποπτη».

Κλείνοντας, διευκρίνισε ότι «δεν μπορεί να θεωρηθεί χώρος κατάλληλος για φιλοξενία προσφύγων η ΒΙΠΕ Τρίπολης και οι εγκαταστάσεις της».   


NEWSLETTER