Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 20:41

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” για τις θεομηνίες 

Γράφτηκε από την

«Γι’ αυτή την κατάσταση με τις απανωτές πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλες θεομηνίες, φταίνε διαχρονικά οι επιλογές των κυβερνήσεων, μονοκομματικών ή συγκυβερνήσεων, που δεν παίρνουν απολύτως κανένα μέτρο θωράκισης, αξιοποίησης της επιστήμης και της τεχνολογίας για να προστατευτούν περιοχές, το βιος και οι περιουσίες των λαϊκών στρωμάτων από τις θεομηνίες».

Αυτό σημείωσε ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Νίκος Γόντικας, προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, για τις ζημιές στην Αρκαδία από την πρόσφατη θεομηνία. Επικρίνοντας δριμύτατα κυβερνήσεις, Περιφέρεια και Δήμους, επεσήμανε πως «υπάρχουν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης που μπορούν και πρέπει να παρθούν, όμως είναι άλλες οι προτεραιότητες και των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας και των δημοτικών αρχών στην Πελοπόννησο».

Πρότεινε να απαιτήσουν: «Να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% και στην πραγματική τους αξία για το σύνολο των καταστροφών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές-γεωργικές εγκαταστάσεις και τις αντίστοιχες δραστηριότητες (καλλιέργειες κτλ). Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους πληγέντες αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής για να αντιμετωπίσουν τα άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να αποκατασταθούν οι κατεστραμμένες οικοσκευές με έκτακτη χρηματοδότηση των πληγέντων. Να απαλλαγούν οι πληγέντες από τα δημοτικά τέλη και πάγωμα των χρεών σε Εφορία, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης».