Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 07:54

Δεκτή η παραίτηση του Οδυσσέα Βουδούρη 

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση την οποία του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέας Βουδούρης.

Νωρίτερα χθες το πρωί σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο κ. Βουδούρης δήλωνε ότι βρισκόταν υπό παραίτηση, αναφέροντας πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. «Εχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί η εντολή που μου έδωσε δεν έχει αντικείμενο και οι δομές είναι ακυβέρνητες» είπε επίσης μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και πρόσθεσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να τοποθετεί διοικητές. «Δεν μου έχει εκχωρήσει ο υπουργός το δικαίωμα να ορίζω τους διοικητές στα νησιά που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «επί δύο μήνες προσπαθώ να επικοινωνήσω με τον Γιάννη Μουζάλα».

«Η Νορβηγία έχει περισσότερους πρόσφυγες συγκριτικά με τον πληθυσμό της, από ό,τι έχουμε εμείς. Πόσο ξοδεύει η νορβηγική κυβέρνηση ανά πρόσφυγα και ανά έτος; Ξοδεύει λιγότερο από τα χρήματα που ξοδεύουμε εμείς. Το μέσο κόστος ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία, ανά έτος είναι της τάξεως των 12.000 ευρώ. Στην Ελλάδα είναι 15.000», δήλωσε.

Ο Οδυσσέας Βουδούρης ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα τον Απρίλιο στην ομώνυμη Γενική Γραμματεία που τότε συστάθηκε με τον νόμο 4375/2016. Ωστόσο έκτοτε δεν έχει επισήμως αναλάβει αρμοδιότητες εφόσον ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δεν έχει υπογράψει το σχετικό ΦΕΚ.