Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 10:16

Στην Καλαμάτα την Πέμπτη ο Θεοδωρικάκος για συνάντηση με Νίκα και νέους δημάρχους

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα την Πέμπτη ο Θεοδωρικάκος για συνάντηση με Νίκα και νέους δημάρχους

 

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αναμένεται να βρίσκεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στην Καλαμάτα μεθαύριο Πέμπτη και στις 11 το πρωί, στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας θα μετάσχει σε συνάντηση με το νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τους νέους δημάρχους της Μεσσηνίας.

Η είδηση διέρρευσε στο περιθώριο της τελετής ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής Οιχαλίας, στον Μελιγαλά, στο Πνευματικό Κέντρο “Μαρία Κάλλας”, το βράδυ της Κυριακής.

Στη συνάντηση πρόκειται να συζητηθούν ζητήματα διοίκησης και λειτουργίας της Περιφέρειας και των δήμων, μετά την τροποποίηση διατάξεων του “Κλεισθένη” από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και θέματα χρηματοδοτήσεων για έργα της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε δηλώσεις του στις αρχές του μήνα μετά τις συναντήσεις του στην Αθήνα με τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Ανάπτυξης και Οικονομίας Αδωνι Γεωργιάδη, ο νέος περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε δηλώσει ότι ζήτησε γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την άμεση αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είχε τονίσει ότι η αναβάθμιση του οδικού δικτύου είναι πρώτη προτεραιότητα για τη νέα περιφερειακή αρχή και πρώτο ζήτημα για την τουριστική ανάπτυξη.

Ενημερώνοντας τότε για την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών στην Καλαμάτα, στο διάστημα μεταξύ 20 και 25 Αυγούστου, είχε σταθεί και στο σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Γ.Σ.


NEWSLETTER