Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 08:00

Ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα γίνουν τα "θυρανοίξια" του θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης το Σάββατο 3 Αυγούστου, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες. Παρόντες επίσης θα είναι, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς και ο τ. υπουργός και πρόεδρος στο σωματείο "Διάζωμα" Σταύρος Μπένος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια να μη διαρρεύσει πολύ νωρίς η κάθοδος του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία, τη συγκεκριμένη ημέρα.

Αποκλεισμός Μεσσηνίων δημοσιογράφων από τα εγκαίνια

Τη... λύπη του εξέφρασε χθες ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Δαβίλλας επειδή εξαντλήθηκαν για τους Μεσσήνιους τα εισιτήρια για το γκαλά όπερας στις 3 Αυγούστου, στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Αποποιήθηκε κάθε ευθύνη του Δήμου Μεσσήνης λέγοντας ότι υπήρξε προσυμφωνία με το Φεστιβάλ Αθηνών και το Σωματείο "Διάζωμα" να δοθεί προτεραιότητα στους Μεσσήνιους. Και συνέστησε υπομονή αφού όπως είπε θα έχουν την ευκαιρία οι γηγενείς να απολαύσουν το Αρχαίο Θέατρο σε μια επόμενη εκδήλωση! Μάλιστα μετά από ερώτηση δημοσιογράφου τηλεοπτικού καναλιού προέκυψε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για τους Μεσσήνιους δημοσιογράφους, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν την εκδήλωση χωρίς εισιτήριο. Ακόμη ο αντιδήμαρχος είπε πως η εναλλακτική πρόταση του δήμου για την εγκατάσταση γιγαντοοθόνης στο Αρχαίο Στάδιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους. Τέλος, συνέστησε να μην πάει ο κόσμος στην Αρχαία Μεσσήνη αν δεν έχει εισιτήριο, γιατί δεν θα βρει!

Ν.Κ.