Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 16:00

Καλαμάτα: Επίσκεψη Συρίγου στις εγκαταστάσεις της Agrexpo

Γράφτηκε από την

Τις εγκαταστάσεις της Agrexpo επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος συνοδευόμενος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιχείρησης “από τον βουλευτή Μεσσηνίας κ. Μίλτο  Χρυσομάλλη, τους αντιδημάρχους Καλαμάτας Αναστάσιο Σκοπετέα και Γιώργο Φάββα καθώς και από την πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Πιπίνα Κουμάντου”.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο επιχειρηματίας Γιώργος Γκούμας ενημέρωσε τον υπουργό “για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια, για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα εργατών γης, για τα διαρθρωτικά προβλήματα του πρωτογενή τομέα καθώς και την ανάγκη της σύνδεσης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις επιχειρήσεις του Νομού μας.

Επίσης συζήτησαν για την ανάγκη ενδυνάμωσης σε ανθρώπινο δυναμικό της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν ομαλά οι εξαγωγές των προϊόντων της Μεσσηνίας.

Τέλος επισήμανε ότι κρίνεται απαραίτητη η μείωση της φορολογίας ως επιπλέον κίνητρο στις εξαγωγικές επιχειρήσεις προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση τόσο στο χώρο των υπεράκτιων μεταφορών όσο και στα τελευταία αυξημένα κόστη που αφορούν την ενέργεια και καθιστούν τα προϊόντα μας μη ανταγωνιστικά”.