Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2022 19:44

Στήριξη των ΔΕΥΑ υποσχέθηκε ο Πέτσας στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την
Στήριξη των ΔΕΥΑ υποσχέθηκε ο Πέτσας στην Τρίπολη

 

Το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν τους δήμους της χώρας συνολικά και ειδικότερα και την Πελοπόννησο, συζητήθηκαν χθες το πρωί, στο παλιό Δημαρχείο Τρίπολης, σε σύσκεψη δημάρχων της Περιφέρειας, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα.

Στην προπαρασκευαστική συνάντηση με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετείχαν ακόμα οι γ.γ. του υπουργείου Μιχ.  Σταυριανουδάκης και Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μαν. Γραφάκος.

Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος εστίασε στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης των υλικών, αναφέρθηκε στην ανάγκη παρέμβασης για τις ΔΕΥΑ και τους Συνδέσμους Ύδρευσης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι παραμένουν επίκαιρα όλα όσα ειπώθηκαν κατά το τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Ανάμεσα στα άλλα, έγινε γνωστό από τον κ. Πέτσα ότι εντός του επόμενου διαστήματος έρχεται νομοθετική ρύθμιση που σχετίζεται με την απευθείας χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ, προκειμένου να δοθεί λύση ως προς την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους. Υπήρξε, επίσης, ενημέρωση για ζητήματα χρηματοδοτήσεων και για πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο, προκειμένου να ικανοποιηθούν προβλήματα που καταγράφονται στην καθημερινή λειτουργία των δήμων και άπτονται των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ α’ βαθμού.


NEWSLETTER