Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 08:17

Διαβεβαιώσεις Ξυδάκη για σχέδιο αξιοποίησης: "Εργαλείο ανάπτυξης το Μέγαρο Χορού"

Γράφτηκε από την

«Εργαλείο για την ανάπτυξη όλης της Μεσσηνίας και της Νότιας Ελλάδας» μπορεί να γίνει το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, σε δηλώσεις του προχθές Σάββατο, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως η συγκεκριμένη υποδομή δεν είναι δυνατόν να περιοριστεί μόνο στη φιλοξενία των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού:

«Θα συνεργαστούμε στενά, όπως το κάνουμε εδώ και πολύ καιρό, με το Δήμο Καλαμάτας και με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να κάνουμε μια τριμερή συνεργασία, με έναν μακρόπνοο σχεδιασμό.

Το Μέγαρο Χορού είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη. Μπορεί να χρησιμεύσει με πολλούς τρόπους, και για τον πολιτιστικό τουρισμό και σε πάρα πολλά πράγματα. Θέλει μια σκέψη. Δεν μπορεί να φιλοξενεί μόνο το Φεστιβάλ Χορού ασφαλώς, αλλά μπορεί να είναι ένα εργαλείο για την ανάπτυξη όλης της Μεσσηνίας και της Νοτίου Ελλάδας» σημείωσε ο Ν. Ξυδάκης.