Σάββατο, 28 Μαϊος 2011 20:34

Συνάντηση Κουσελά με τη διοίκηση του Συνδέσμου Καταλυμάτων Δυτικής Μάνης

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Κουσελά με τη διοίκηση του  Συνδέσμου Καταλυμάτων Δυτικής Μάνης

 

Μετά από αίτημα του Συνδέσμου Καταλυμάτων Δυτικής  Μάνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά με τον πρόεδρο του συνδέσμου Δημοσθένη Κορδοπάτη και τη γραμματέα Αικατερίνη Γεωργιλέα.

Κατά τη συνάντηση, ετέθησαν τα ζητήματα της ενιαίας αντιμετώπισης για το ασφαλιστικό  καθεστώς των επιχειρήσεων επιπλωμένων κατοικιών με δυναμικό έως και 10 δωμάτια και των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων με αντίστοιχη δυναμικότητα.

Ο κ. Κουσελάς μετά την ενημέρωση που είχε, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Γεώργιο Κουτρουμάνη, τον ενημέρωσε σχετικά και του ζήτησε να υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο κ. Κουτρουμάνης υποσχέθηκε σε ένα δίμηνο να αντιμετωπίσει νομοθετικά το πρόβλημα με ενιαίο τρόπο.

Εξάλλου ο κ. Κουσελάς ενημέρωσε τον Σύνδεσμο Δυτικής Μάνης για τις δικές του νομοθετικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στη στήριξη του τουρισμού και της περιφέρειας μέσα από την ψήφιση του πρόσφατου φορολογικού νόμου 3943/31.3.2011:

α) Για την παραμονή του δίκαιου αιτήματος επιστροφής του Φ.Π.Α σε όσους έχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια (έως και 10), ακόμη και στην περίπτωση που το εισόδημά τους αυτό ξεπερνάει το αγροτικό τους εισόδημα.

β) Για τη μείωση του Φ.Π.Α σε όλα τα τουριστικά καταλύματα κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.

 


NEWSLETTER