Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 18:43

Σε εγκαίνια φυλακών η Γιώτα Κοζομπόλη 

Σε εγκαίνια φυλακών η Γιώτα Κοζομπόλη 

Στα εγκαίνια του Αγροτικού Τμήματος των γυναικείων φυλακών στον Ελαιώνα Θήβας παρευρέθηκε η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, με την ιδιότητά της ως πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα και τις λοιπές δομές εγκλεισμού κρατουμένων.

Η Μεσσήνια βουλευτής, η οποία εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στα χθεσινά εγκαίνια, αναφέρθηκε -σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της- “στα θετικά αποτελέσματα των αγροτικών φυλακών στη μετέπειτα ζωή των κρατουμένων”.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε, “οι αγροτικές φυλακές είναι ένα στάδιο ανάμεσα στην ‘‘κλειστή’’ φυλακή και στην ελευθερία. Είναι ένα σκαλί πριν την αποφυλάκιση. Οι κρατούμενες θα μάθουν μια παραγωγική, βιοποριστική δραστηριότητα, θα γίνουν μέλη μιας παραγωγικής αλυσίδας. Και η εργασία, όχι η καταναγκαστική, θα λειτουργήσει ευεργετικά πάνω τους”.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, οι βουλευτές Νίκος Παρασκευόπουλος, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Ιωάννης Θεοφύλακτος, Αφροδίτη Σταμπουλή, Γιώργος Πάλλης, Χαρίλαος Τζαμακλής, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου - Βασιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη και η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα.