Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 08:43

Υποσχέσεις Κωνσταντινέα για τα πυροδάνεια

Γράφτηκε από την

 

Τα πυροδάνεια ήταν το θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση του βουλευτή Πέτρου Κωνσταντινέα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του δεύτερου στην Τρίπολη με τους ομολόγους του από τους υπόλοιπους 5 νομούς.

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κ. Κωνσταντινέα “η συζήτηση αφορούσε, κυρίως, το μείζον πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες επιχειρήσεις που έλαβαν δάνεια σε δύσκολες συνθήκες και έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία έληξε στις 31.12.2017, με αποτέλεσμα τα τεράστια επιτόκια που καλούνται εφεξής να καταβάλουν είναι βέβαιο πως θα τις οδηγήσουν στην οικονομική καταστροφή”.

Ο Βαγγέλης Ξυγκώρος μετέφερε τις απόψεις των συναδέλφων του επί του θέματος, προκειμένου να επιχειρηθεί και να επιτευχθεί μία εφαρμόσιμη λύση, για να καταστεί εφικτή η εξυπηρέτηση των πυρόπληκτων δανείων και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παραμείνουν στη ζωή, συνεισφέροντας στην απασχόληση, στην ανάπτυξη και στα δημόσια έσοδα.

Από την πλευρά του ο Πέτρος Κωνσταντινέας δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το θέμα στα αρμόδια υπουργεία και σύντομα θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών για την εξεύρεση ευνοϊκής ρύθμισης.