Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 09:44

Ζητούν αντικατάσταση στέγης στο Γυμνάσιο - Λύκειο Καρδαμύλης Κοζομπόλη και Κωνσταντινέας

Ζητούν αντικατάσταση στέγης στο Γυμνάσιο - Λύκειο Καρδαμύλης Κοζομπόλη και Κωνσταντινέας

 

 

Την επείγουσα αντικατάσταση της στέγης στο Γυμνάσιο - Λύκειο Καρδαμύλης ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη (είχε την πρωτοβουλία) και Πέτρος Κωνσταντινέας, μαζί και με άλλους κυβερνητικούς βουλευτές.

Στην ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Υποδομών, επισημαίνεται και η δυσλειτουργία της εταιρείας Κτηριακές Υποδομές Α.Ε., σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των μελετών για σωφρονιστικά καταστήματα, που έχουν ανατεθεί στην εταιρεία.

Για το ζήτημα του σχολείου της Καρδαμύλης αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “ένα σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την πολυετή καθυστέρηση στην αποκατάσταση της στέγης του Γυμνασίου - Λυκείου Καρδαμύλης, που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα αίθουσες να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όταν βρέχει. Αυτό το χρόνιο πρόβλημα οδήγησε στην κατάληψη πέρυσι του σχολείου από τους μαθητές. Από τον Οκτώβριο του 2014 ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντικατάσταση της στέγης. Σύμφωνα με την  ΚτΥΠ στον σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό ο εργολάβος έδωσε έκπτωση 59%, που δεν δικαιολογείται και ζητήθηκαν εξηγήσεις. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του δήμου, στις 30.10.2017 δόθηκαν οι “έγγραφες εξηγήσεις από τον προσωρινό μειοδότη” και αξιολογούνται. Παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις δεν έχει σημειωθεί πρόοδος. Το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και είναι επιτακτικό το έργο να αρχίσει και να ολοκληρωθεί εντός των θερινών διακοπών του 2018, χωρίς άλλη καθυστέρηση”.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό: “Σε τι στάδιο βρίσκεται η διαδικασία αποκατάστασης της στέγης του Γυμνασίου - Λυκείου Καρδαμύλης και πότε θα ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες;”.