Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 20:58

Ερώτηση ΚΚΕ για τη λειτουργία της Ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο

Ερώτηση ΚΚΕ για τη λειτουργία της Ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο

Ερώτηση για τη λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές ερωτούν τι μέτρα θα πάρει ο υπουργός προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις γιατρών και να προκηρυχθούν άμεσα οι κενές θέσεις ψυχιάτρων - καθώς και για να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και να εξοπλιστεί με τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό η Ψυχιατρική Κλινική, ώστε να λειτουργεί πλήρως καλύπτοντας τις ανάγκες που υπάρχουν.

Στο κείμενο της ερώτησης οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ακόμη ότι "αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπηρετεί ένας μόνιμος ψυχίατρος με το βαθμό του διευθυντή και επίσης εφημερεύει για τις ανάγκες της Κλινικής και ο διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας. Είναι κατανοητό ότι οι δύο αυτοί ιατροί είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καλύψουν 30 εφημερίες το μήνα καθώς και τις ανάγκες των Τακτικών Ιατρείων κι Επειγόντων Περιστατικών".

Και προσθέτουν πως "η διοίκηση του Νοσοκομείου προσφάτως αποφάσισε να μη γίνονται δεκτά επείγοντα περιστατικά προς νοσηλεία καθώς δεν επαρκούν οι ιατροί για τις εφημερίες μ’ αποτέλεσμα αυτά τα περιστατικά να παραπέμπονται σ’ άλλα νοσοκομεία (Τρίπολη, Πάτρα, Αθήνα)".

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με τα προβλήματα στην λειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε ότι "το πρόβλημα που υφίσταται το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών του Τμήματος λύθηκε από εχθές (σ.σ. προχθές) με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με την οποία εγκρίθηκε η μετακίνηση της ιατρού Ψυχιατρικής ΕΣΥ Ευσταθίας Φουρτούνη από το Γ.Π.Ν. Τρίπολης-ΚΨΥ στο Γ.Ν. Μεσσηνίας - Ν.Μ.Καλαμάτας".

Επιπρόσθετα, "το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για το διορισμό ενός μόνιμου ψυχιάτρου και ενός παιδοψυχιάτρου για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας", καταλήγει το κείμενο της απάντησης.