Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 08:29

Διάψευση Μαντά για μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο της Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Διάψευση Μαντά για μεταφορά μεταναστών στο στρατόπεδο της Καλαμάτας (βίντεο)

 

“Δεν υπάρχει σχεδιασμός της κυβέρνησης να δημιουργηθούν νέες δομές μεταναστών. Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για μετατροπή του στρατοπέδου Καλαμάτας σε κέντρο μεταναστών”.

Τις απόψεις αυτές εξέφρασε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, χθες το πρωί στο νέο Δημαρχείο, απαντώντας, όπως είπε, σε όσα ακούγονται.

Στη συνάντηση, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος συζήτησαν για το στρατόπεδο, το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, το μάστερ πλαν του λιμανιού, έργα της ΔΕΥΑΚ, έργα με χρηματοδοτήσεις από τον “Φιλόδημο” και το ΕΣΠΑ, για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την τροποποίηση του νόμου για τους δήμους και τις κοινότητες. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Μαντάς θα κάνει το καλύτερο δυνατό και θα στηρίξει τις προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας.

Από την πλευρά του ο Περ. Μαντάς μίλησε για τη συνάντησή του με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή και την πρότασή του για ευρεία σύσκεψη για το σχεδιασμό του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος – Μεθώνη, “για να καταλήξουμε σε μια λύση που θα αναζητήσουμε τη χρηματοδότησή της από την κεντρική κυβέρνηση”. Αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και την πρότασή του για τη λειτουργία του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος στην Καλαμάτα.

Ο κ. Μαντάς είπε ότι η Καλαμάτα αποτελεί την ατμομηχανή της Μεσσηνίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου και δήλωσε πως θα είναι αρωγός σε κάθε αίτημα, σε κάθε ζήτημα του δήμου, που αφορά σχέση κυβέρνησης με Καλαμάτα. Τέλος, ανέφερε ότι με το νέο μεταναστευτικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση “θα στείλει σαφές μήνυμα στους διακινητές ότι τελείωσε η Ελλάδα ως διέλευση μεταναστών. Το ότι είχε καταστεί παγκόσμιος μαγνήτης μεταναστών από την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει”.


NEWSLETTER