Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 15:07

Ομιλία Μαντά για ΚΕΘΕΑ

Γράφτηκε από την
Ομιλία Μαντά για ΚΕΘΕΑ

Αναφορά στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), αναγνωρίζοντας το μεγάλο και σημαντικό έργο που επιτελεί, έκανε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης του Νομοσχεδίου που αφορά κυρώσεις ΠΝΠ των υπουργείων Οικονομικών, Ενέργειας, Παιδείας και Υγείας.

Ο κ. Μαντάς ωστόσο σημείωσε ότι «ο σκοπός και το έργο του οργανισμού, όσο σημαντικά κι αν είναι, δεν πρέπει να μην μας αφήνουν να δούμε όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του» - και έκανε λόγο για τα μεγάλα διοικητικά προβλήματα του Κέντρου. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο περιστατικό των Διαβατών της Θεσσαλονίκης, όπου έμποροι ναρκωτικών βαπτίζονταν «χρήστες» προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης από το νόμο Παρασκευόπουλου.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Μαντάς υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του υπουργού Υγείας για τις διοικητικές αλλαγές του ΚΕΘΕΑ, σημειώνοντας ότι η Γενική Συνέλευση του οργανισμού αφενός θα λογοδοτεί στο υπουργείο και, αφετέρου, θα είναι σε θέση να διαμορφώσει επαρκώς και αποτελεσματικά τη συνολική στρατηγική. Επίσης, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική όξυνσης που ακολουθεί, η οποία όπως σχολίασε αδικεί και πλήττει τους εργαζόμενους και το έργο τους - ενώ σημείωσε ότι η αντιπολίτευση ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι με τις αλλαγές βάλλονται η αυτοδιοίκηση και η αυτοδιαχείριση του οργανισμού.

Κλείνοντας ο κ. Μαντάς τόνισε ότι το «ξεκαθάρισμα σε αυτή τη χώρα πρέπει να συνεχιστεί» και ότι «οφείλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε κάθε εστία παραβατικότητας, αδιαφάνειας και σπατάλης», ενώ υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως «τα κονδύλια πρέπει να πιάνουν τόπο, και η ευλαβική τήρηση της νομιμότητας και η λογοδοσία θα εφαρμοστούν σε κάθε πτυχή του δημόσιου τομέα».


NEWSLETTER