Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 19:09

Ερώτηση Χαρίτση για πρόληψη δασικών πυρκαγιών

Γράφτηκε από την

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιπυρική προστασία και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με 37 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση ο υπουργός καλείται να απαντήσει πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου δράσης της εθνικής στρατηγικής για τα δάση, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε τη χρηματοδότηση με 140 εκ. ευρώ των δασικών υπηρεσιών και την πρόσληψη 550 δασολόγων και δασοπόνων για την ενίσχυσή τους. Ερωτάται, επίσης, ο υπουργός για το πώς θα αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που απασχολήθηκαν στην αντιπυρική προστασία την προηγούμενη περίοδο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο έγκαιρος προγραμματισμός των δράσεων ενίσχυσης των δασικών υπηρεσιών με προσωπικό και πόρους αποτελεί προϋπόθεση για να θωρακιστεί η χώρα μας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του Αλ. Χαρίτση, στις νέες συνθήκες που δημιουργεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής -στον Ν. Μεσσηνίας φέτος είχαμε αύξηση των πυρκαγιών και συνολικά 600 στρέμματα καμένων εκτάσεων- είναι επιτακτική η ανάληψη δράσεων για την πρόληψη των πυρκαγιών. Κάθε καθυστέρηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον, τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και την τοπική οικονομία.