Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 14:46

Στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ζητεί ο Χαρίτσης

Γράφτηκε από την

Η κυβέρνηση να δώσει λύση στην σοβαρή έλλειψη προσωπικού του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει τις σχετικές πιστώσεις”, αναφέρει ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας για τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών.

Ο κ. Χαρίτσης ρωτάει τον υπουργό αν θα προχωρήσουν οι προκηρύξεις θέσεων και οι προσλήψεις που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις δύο δομές. Επίσης, τι μέλλει γενέσθαι με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και με την επανέναρξη των ορθοπαιδικών χειρουργείων.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας παρατηρεί πως το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλύπτει την περιοχή της Τριφυλίας και μέρος του Νομού Ηλείας (Ζαχάρω) και εξυπηρετεί πάνω από 50.000 μόνιμους κατοίκους, πληθυσμός ο οποίος υπερτριπλασιάζεται το καλοκαίρι λόγω των παραθεριστών. Ωστόσο, "από τον Οκτώβριο του 2019 οι παιδίατροι του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας εφημερεύουν στο Γ.Ν. Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και εφημερεύει η Παιδιατρική Κλινική", αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης, σημειώνοντας επιπλέον ότι "από τον Σεπτέμβριο, λόγω έλλειψης πιστώσεων, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχουν σταματήσει τα ορθοπαιδικά χειρουργεία. Την ίδια στιγμή, στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών ο μοναδικός ιατρός Γενικής Παθολογίας συνταξιοδοτείται, ενώ η έτερη γενική ιατρός μετακινήθηκε λόγω συνυπηρέτησης, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να κινδυνεύει να κλείσει".

Ακόμα, υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας "με τις μισές πτέρυγες κλειστές, εξαιτίας της διακοπής εργασιών του εργολάβου που είχε αναλάβει την ανακαίνισή του, με πεπαλαιωμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό και σχεδόν παντελή έλλειψη βασικού ιατρικού εξοπλισμού (αναλυτών εργαστηρίου, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.λπ.)", ωστόσο, σημειώνει πως “έθεσε εξαρχής ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και κατάφερε να αναστρέψει σε σημαντικό βαθμό την πορεία υποβάθμισης των δημόσιων δομών υγείας που είχε συντελεστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις".

Σταχυολογώντας τις θετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας ως προς τις δομές και το προσωπικό, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “την τετραετία 2015-2019 προκηρύξαμε νέες θέσεις ιατρών, μόνιμων και επικουρικών, δώσαμε κίνητρα για στελέχωση δομών σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, αναβαθμίσαμε τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αυξήσαμε τους προϋπολογισμούς των δημόσιων νοσοκομείων".