Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 20:58

Λαμπρόπουλος σε Βρούτση για το εργόσημο

Γράφτηκε από την
Λαμπρόπουλος σε Βρούτση για το εργόσημο

 

Το θέμα του εργόσημου για τους απασχολούμενους σε αγροτικές εργασίες έθεσε και πάλι ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ίδιο το βουλευτή, έθεσε στον υπουργό και το θέμα της μεγάλης έλλειψης νόμιμων εργατών, που σημειώνεται αυτή τη χρονική περίοδο της συγκομιδής του ελαιοκάρπου στο νομό μας και όχι μόνο. 

Ο κ. Λαμπρόπουλος επεσήμανε την υποχρέωση της Πολιτείας για νομοθετική ρύθμιση και λύση του μεγάλου προβλήματος, που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, σε όλη τη χώρα κατά τη συγκομιδή των προϊόντων, καθώς και τους κινδύνους που υπάρχουν με την επιβολή μεγάλων και εξοντωτικών προστίμων από τις υπηρεσίες ελέγχου.

Ο βουλευτής ενημέρωσε ότι “ο κ. υπουργός δεσμεύτηκε παρά τη δυσκολία που υπάρχει, όπως είπε, για την επίλυση του θέματος τον επόμενο μήνα, αμέσως μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου” και δήλωσε πως “προσωπικά θα παρακολουθώ και θα πιέζω πολιτικά για την οριστική και γρήγορη ρύθμισή του”.


NEWSLETTER