Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 16:27

Μαντάς στη Βουλή για αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο και ελαιόλαδο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Μαντάς στη Βουλή για αεροδρόμιο, οδικό δίκτυο και ελαιόλαδο (βίντεο)

 

Ιδιαίτερη αναφορά στη Μεσσηνία και τις προτεραιότητες της περιοχής πραγματοποίησε ο βουλευτής Περικλής Μαντάς κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2020.

Ο κ. Μαντάς τόνισε ότι πρέπει να υποστηριχθούν τόσο ο τουρισμός όσο και ο πρωτογενής τομέας, καθώς αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του νομού.

Οσον αφορά στον τουρισμό, ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι το κράτος πρέπει να υποστηρίξει τις πολύ μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει στον νομό και να φροντίσει για τη δημιουργία των ανάλογων υποδομών. Ετσι, θα πρέπει αφενός να δρομολογηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας, ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου αεροδρομίου με 30 διεθνείς προορισμούς και να αναβαθμισθεί ο εξοπλισμός, οι κτηριακές του εγκαταστάσεις και ο χώρος στάθμευσης. Αφετέρου, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες στους οδικούς άξονες της περιοχής, μέσω της δρομολόγησης στήριξης και υλοποίησης από την κυβέρνηση των οδικών δικτύων Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη και Τσακώνα - Καλό Νερό.

Αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Μαντάς τόνισε ότι φέτος το ελαιόλαδο, το βασικό προϊόν της περιοχής, δέχεται μεγάλες πιέσεις, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να χάνει ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματός της. Οπως σημείωσε, «αυτά τα χρήματα λείπουν από την τοπική οικονομία, λείπουν από το περίπτερο μέχρι τη βιομηχανική μονάδα, λείπουν από παραγωγούς, από αγρότες, από ανθρώπους που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις πολλές φορές δύσκολες συνθήκες. Θα πρέπει όλοι μαζί, οι παραγωγοί, οι έμποροι και οι τυποποιητές, το υπουργείο, οι βουλευτές και η αυτοδιοίκηση να βρούμε τους τρόπους να διασφαλίσουμε αυτό το εισόδημα για την τοπική κοινωνία».

Τέλος ο κ. Μαντάς αναφερόμενος στα βασικά σημεία του προϋπολογισμού για το 2020, σημείωσε ότι όλα γίνονται στη βάση μιας συμφωνίας αλήθειας μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας, ότι ήδη έγιναν αρκετά προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες σε πολλαπλά επίπεδα, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα ανοικτά πεδία στην οικονομία, την υγεία, την ασφάλεια και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, έτσι ώστε να μην επιτρέπεται εφησυχασμός.


NEWSLETTER