Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 14:20

Ομιλία Χρυσομάλλη για τον προϋπολογισμό (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

«Εχει αποδειχθεί ότι η αριστερή οικονομική πολιτική οδηγεί στο τέλος σε αναδιανομή της φτώχειας, σε αντίθεση με την πολιτική της ελεύθερης αγοράς που οδηγεί στην ευημερία, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων, κοινωνιών και κρατών, και στην ταξική κινητικότητα». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Χρυσομάλλης παρατήρησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Ιουλίου καταθέτει έναν πολιτικό λόγο, με τον οποίο επιχειρεί να μας πείσει ότι όλα όσα έγιναν επί των ημερών του ήταν τέλεια, ότι όλα τα θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας οφείλονται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κι όλα τα αρνητικά στους ελάχιστους μήνες της κυβέρνησης της ΝΔ. Οτι έχει ήδη επέλθει μια καταστροφική λαίλαπα, οφειλόμενη στις ιδεοληψίες του νεοφιλελευθερισμού, που δήθεν εφαρμόζει η "ακροδεξιά" κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη». Και συνέχισε:

«Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ αντέστρεψε το μίγμα της οικονομικής πολιτικής Σαμαρά, που συνίστατο στη μείωση των φόρων, επιβάλλοντας μια πρωτοφανή αύξησή τους, χωρίς βέβαια να πετύχει το σκοπό της. Γιατί το έκανε; Διότι είναι στον πυρήνα της σκέψης της Αριστεράς, των μαρξιστών και νεομαρξιστών η εργαλειοποίηση της φορολογικής πολιτικής με κοινωνικό αποτύπωμα. Η ταξική προσέγγιση της Αριστεράς, και της νέας Αριστεράς, παραμένει ως κυρίαρχο δόγμα, ακόμα και σε εποχές που ο καθορισμός της τάξης είναι πολύ πιο σύνθετος από ό,τι στο παρελθόν. Εξάλλου ο κ. Τσακαλώτος είχε ευθαρσώς ομολογήσει πως σκοπίμως είχε στοχοποιηθεί η μεσαία τάξη.

Αντιθέτως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από το 2016 που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και από το 2019 που ανέλαβε τα ηνία της χώρας, κάνει άλλη ανάλυση, διαφορετική. Κυρίαρχη θέση της δικής μας οικονομικής πολιτικής είναι η σταδιακή μείωση της φορολογίας. Οχι όμως ως εργαλείο ή δόγμα, αλλά ως το μέσο που επιτρέπει τη μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, που οδηγεί σε αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, και αυτή με τη σειρά της σε περισσότερο πλούτο!

Αυτή είναι η ουσιώδης διαφορά μεταξύ της ιστορικής Αριστεράς και της ιστορικής Δεξιάς στη σύλληψη της ατομικής, κοινωνικής, εθνικής υπόστασης» είπε ο κ  Χρυσομάλλης - και συμπλήρωσε: «Ουσιαστικά, ο πλούτος ως έννοια και η διανομή του αποτελούν τη βασική μας ιδεολογική διαφορά. Η Αριστερά αδυνατεί να απαντήσει στο πώς παράγεται ο πλούτος. Δίνει ιδιαίτερο βάρος στην διανομή του, αλλά μηδαμινό στην παραγωγή του».

Οπως παρατήρησε ο Μεσσήνιος βουλευτής, ο προϋπολογισμός του 2020 εδράζεται σε μια ειλικρινή προσπάθεια αντιστροφής της τάσης της ελληνικής οικονομίας, από την αναδιανομή εξισωτικά της φτώχειας, στην προσπάθεια παραγωγής νέου πλούτου. Με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, με προσέλκυση επενδύσεων, με νέες ιδιωτικοποιήσεις, επιχειρείται η δημιουργία εκείνου του οικονομικού κλίματος που θα επιτρέψει την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας, με στόχο τη δημιουργία νέου πλούτου. Ηδη έγιναν τα πρώτα βήματα, καθώς το ευεργετικό σοκ των πρώτων μηνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει οδηγήσει σε αλματώδη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, που σε συνδυασμό με την αξιοπιστία της κυβέρνησης και τις διεθνείς συμμαχίες της θα οδηγήσουν σταδιακά στη διεύρυνση της οικονομικής μας αυτονομίας.

«Και επειδή πολλά ακούγονται, προσωπικά θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Μια σειρά εκλογικών αποτελεσμάτων στον ελεύθερο δυτικό κόσμο καταδεικνύουν ένα πανίσχυρο ρεύμα πατριωτισμού. Κόντρα στην πολιτική ορθότητα. Κόντρα στον διεθνισμό. Κόντρα στις ομοιόχρωμες κοινωνίες. Ας το λάβουνε υπόψη τους όλοι ανεξαιρέτως», είπε ο Μίλτος Χρυσομάλλης – και καταλήγοντας τόνισε με έμφαση:

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι αυτός ο προϋπολογισμός που θα επιτρέψει στους Ελληνες να αισθάνονται ότι επιστρέφουμε στη χαμένη μας ευημερία; Σίγουρα, όχι! Με την ίδια όμως ειλικρίνεια σας λέω ότι είναι αυτός ο προϋπολογισμός που θα κάνει τους Ελληνες να αισθάνονται ότι γλυκοχαράζει… Οτι έρχεται η Αυγή! Εχετε πρόβλημα εσείς στην Αριστερά με την Αυγή; Δεν το πιστεύω!».