Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020 13:04

Διαβεβαιώσεις Μαντά για στελέχωση του ταχυδρομείου Κορώνης

Γράφτηκε από την
Διαβεβαιώσεις Μαντά για στελέχωση του ταχυδρομείου Κορώνης

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για την απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος των ΕΛΤΑ Κορώνης, δηλώνει ο βουλευτής Περικλής Μαντάς.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, τα ΕΛΤΑ Κορώνης θα στελεχωθούν άμεσα με έναν υπάλληλο, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα μετατεθεί και δεύτερος υπάλληλος στο γραφείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου:

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόβλημα επαρκούς στελέχωσης του Ταχυδρομικού Καταστήματος (ΕΛΤΑ) Κορώνης, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς πραγματοποίησε επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα το ταχύτερο δυνατό. Είναι γεγονός ότι η υπολειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Κορώνης, αλλά και στις γύρω περιοχές που εξυπηρετούνται από το κατάστημα αυτό. Εξάλλου λόγω θέσης το κατάστημα αυτό αποτελεί τη μοναδική λύση για 30 περίπου κοινότητες των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Μεσσήνης, και η προβληματική του λειτουργία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα άνω των 10.000 πολιτών.

Σε νεότερη επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του κ Μαντά και του κ. Πιερρακάκη για το θέμα, ο υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι έχει υπάρξει δραστηριοποίηση για το ζήτημα από την πλευρά του κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου, Διευθύνοντα Συμβούλου των ΕΛΤΑ, και έχει ήδη δρομολογηθεί η άμεση στελέχωση του καταστήματος με έναν επιπλέον υπάλληλο, ο οποίος πολύ σύντομα θα αναλάβει τα καθήκοντά του. Επίσης σε δεύτερο χρόνο, δρομολογείται η μετάθεση ενός ακόμα υπαλλήλου, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος και να αποκατασταθεί η ομαλή εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ζήτημα ανέκυψε αυστηρά και μόνο λόγω της συνταξιοδότησης των προηγούμενων υπαλλήλων των ΕΛΤΑ και σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει σχεδιασμός που να προβλέπει το κλείσιμο καταστημάτων, όπως μπορεί λανθασμένα να αναφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες».

 


NEWSLETTER