Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 20:10

Ο Χαρίτσης για την πορεία των δημοσίων επενδύσεων

Γράφτηκε από την
Ο Χαρίτσης για την πορεία των δημοσίων επενδύσεων

 

Ευθύνες στη ΝΔ για την πορεία εκτέλεσης των δημοσίων επενδύσεων καταλόγισε με δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

“Οι υποσχέσεις της ΝΔ για επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς. Ιστορικό χαμηλό 20ετίας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν συνέχισε την επιταχυνόμενη, κατά το 1ο εξάμηνο του 2019, πορεία εκτέλεσης των δημοσίων επενδύσεων, αλλά κατάφερε να την αντιστρέψει πλήρως” σημείωσε ο κ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ακόμη ότι “χαμένοι της κυβερνητικής αποτυχίας είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και οι μικρομεσαίοι έμποροι και καταστηματάρχες, οι οποίοι είδαν τον εορταστικό τους τζίρο να μειώνεται”.

Επισήμανε ακόμη ότι “χαμένοι επίσης και οι δήμοι και οι Περιφέρειες, καθώς πόροι ύψους 850 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι λείπουν ήδη από την τοπική αυτοδιοίκηση, την ίδια στιγμή που πλήθος έργων σε όλη τη χώρα έχουν οδηγηθεί σε κατάργηση, πάγωμα και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Οι υποσχέσεις της ΝΔ για «μπουλντόζες», επενδύσεις και ενίσχυση της μεσαίας τάξης διαψεύδονται παταγωδώς”.

 

 

 


NEWSLETTER