Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 18:02

Χαρίτσης για προβλήματα και ελλείψεις στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης για προβλήματα και ελλείψεις στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας

“Το πρόσφατο αδιέξοδο που έχει προκύψει στα προγραμματισμένα χειρουργεία των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας λόγω έλλειψης προσωπικού, έρχεται να προστεθεί στη συνολική εικόνα του συστήματος υγείας πανελλαδικά, αφού το φαινόμενο αυτό, το τελευταίο διάστημα, παρουσιάζεται πλέον σε πολλά νοσοκομεία της χώρας”.

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του, επικρίνοντας την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Επισημαίνει ότι “ειδικότερα για τον Νομό Μεσσηνίας με την από 25/11/2019 ερώτησή μου στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας για το τι μέλλει γενέσθαι με την κάλυψη των 7+2 θέσεων που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και δεν έχουν προχωρήσει και για τις ενέργειες που πρέπει να προβεί προς ανεύρεση πιστώσεων, ώστε να λειτουργήσουν τα ορθοπαιδικά χειρουργεία, ο υπουργός δεν έχει καν απαντήσει…”. Ο κ. Χαρίτσης παρατηρεί πως “παράλληλα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εφέτος υπηρετούν λιγότεροι επικουρικοί γιατροί σε σχέση με άλλες χρονιές και αφορούν μεταξύ άλλων ειδικότητες καρδιολόγων και χειρουργών, γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου”.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι “τα ερωτήματα πλέον είναι αμείλικτα και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση και λύση” και ερωτά: “Προτίθεται το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε πρόσληψη επικουρικών γιατρών ώστε να πληρωθούν τα κενά που υπάρχουν και παράλληλα να προχωρήσει η προκήρυξη μόνιμων θέσεων, για την κάλυψη των αναγκών των δύο νοσοκομειακών μονάδων της Μεσσηνίας και συνολικά όλων των μονάδων του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας;”.


NEWSLETTER