Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 16:01

Ομιλία Χρυσομάλλη για την πολιτική προστασία

Γράφτηκε από την

«Κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, θα περίμενα από εσάς μία πιο γενναία στάση, θα περίμενα να είχατε το θάρρος να ψηφίσετε το σχέδιο νόμου ως μία έμμεση συγγνώμη, ως ένα mea culpa για την καταστροφή στο Μάτι και στη Μάνδρα» τόνισε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά την τοποθέτησή του επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναδιάρθρωσή της Πολιτικής Προστασίας.

«Αντίθετα», συνέχισε, «μας κάνετε και κριτική ότι -δήθεν- παρακάμπτει την αυτοδιοίκηση και δημιουργεί ένα ακόμα πιο πολύπλοκο σύστημα, λες και το προηγούμενο σύστημα λειτούργησε. Θα περίμενα μια πιο γενναία στάση από εσάς. Αλλά, όπως κριθήκατε σαν κυβέρνηση, θα κριθείτε και για τη στάση σας ως αντιπολίτευση!».

Οπως παρατήρησε ο κ. Χρυσομάλλης «η χώρα, η ελληνική κοινωνία, δεν αντέχει άλλο Μάτι, δεν αντέχει άλλη Μάνδρα, δεν αντέχει άλλες απώλειες συμπολιτών μας από φυσικές καταστροφές. Είναι απώλειες που δεν οφείλονται τόσο στην ένταση της καταστροφής, αλλά στην αδυναμία της πολιτείας να προσφέρει επαρκή πρόληψη, έγκαιρη προειδοποίηση, πραγματικό συντονισμό των δυνάμεων αντιμετώπισης και άρα, ουσιαστική προστασία στους συμπολίτες μας. Αυτά είναι τα δεδομένα που πρέπει να βελτιώσουμε, γιατί μέχρι στιγμής έχουμε αποτύχει».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Μίλτος Χρυσομάλλης παρατήρησε, σχετικά με την τροπολογία για την καταγραφή των μελών των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο μεταναστευτικό: «Δεν κατανοώ γιατί δεν ψηφίζετε το σχέδιο της πολιτικής προστασίας. Κατανοώ όμως πλήρως, κύριοι και κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν θέλετε να ψηφίσετε αυτήν την τροπολογία, ποιοι είναι οι ενδόμυχοι φόβοι σας. Αραγε είναι τυχαίο ότι σήμερα, που κατατέθηκε η τροπολογία, έχουν ξεσηκωθεί οι λαθρομετανάστες στα νησιά; Και θεωρώ ότι άμεσα πρέπει να ελεγχθεί και η χρηματοδότηση αυτών των ΜΚΟ! Σε κάθε περίπτωση, η απόδοση, μέσω της τροπολογίας, στην τοπική κοινωνία ετήσιας επιχορήγησης ανάλογα με τον αριθμό μεταναστών που φιλοξενούν και η δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση ανταποδοτικών έργων αποτελούν σαφή απόδειξη ότι η κυβέρνηση και σχέδιο έχει για το μεταναστευτικό και το εφαρμόζει στην πράξη!».