Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 17:32

Ο χαιρετισμός του βουλευτή Αλέξη Χαρίτση

Ο χαιρετισμός του βουλευτή Αλέξη Χαρίτση

«Με μεγάλη μου χαρά, χαιρετίζω τις εργασίες της πρώτης συνάντησης μεταφοράς γνώσης #RouteLab, που συνδιοργανώνουν η «Ελευθερία» και το «Ionian TV».

Είναι εξαιρετικά σημαντικό πρωτοβουλίες που αφορούν στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα να αγκαλιάζονται και να προωθούνται από τα μέσα ενημέρωσης», τονίζει μεταξύ άλλων σε μήνυμα του ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης και συμπληρώνει:

«Η εμπειρία μας από τη δεκαετή κρίση καταδεικνύει την αναγκαιότητα μετάβασης της ελληνικής οικονομίας σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο μοντέλο ανάπτυξης. Ενα μοντέλο που θα βασίζεται στην αξιοποίηση του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας, στην ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής και την τόνωση των επενδύσεων. Η επίτευξη αυτού του στόχου προϋποθέτει και την υποστήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας.

Είναι απαραίτητο όμως η επιχειρηματικότητα, και δη η καινοτόμος, να προσαρμόζεται και στις ειδικότερες απαιτήσεις των τοπικών οικονομιών. Να αξιοποιεί τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους. Εξίσου απαραίτητος όμως είναι ο εξωστρεφής χαρακτήρας των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται σε τοπικό επίπεδο. Και αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται μόνο με την αξιοποίηση της τεχνολογίας αλλά και με την υιοθέτηση μίας κουλτούρας συνεργασίας και δικτύωσης».

Και ο κ. Χαρίτσης καταλήγει: Το #RouteLab είναι μία πρωτοβουλία που συνδυάζει όλες τις παραπάνω απαιτήσεις. Η πόλη της Καλαμάτας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στον αγροτικό, στον μεταποιητικό αλλά και στον τουριστικό τομέα, αποτελεί ένα ανοιχτό εργαστήρι για να δοκιμαστεί επιτυχώς η πρωτοβουλία αυτή. Φιλοδοξία μας πρέπει να είναι το #RouteLab να αποτελέσει παράδειγμα καλής πρακτικής και για άλλες περιοχές της Ελλάδας».