Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 08:59

Εξηγήσεις και στοιχεία ζητεί ο Χρυσομάλλης για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

Γράφτηκε από την
Εξηγήσεις και στοιχεία ζητεί ο Χρυσομάλλης για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος

 

"Βάσει ποιας εισηγήσεως, ποιας οριστικής μελέτης και με ποια οικονομικά δεδομένα απορρίφθηκε η χρηματοδότηση της παραλιακής χάραξης και επιλέχθηκε να ακολουθηθεί η αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού άξονα στο τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος;".

Την ερώτηση αυτή υπέβαλε στον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης ζητώντας επίσης να πληροφορηθεί "ποιος πρότεινε την εν λόγω επιλογή, καθώς και βάσει ποιων συγκριτικών κριτηρίων προκρίθηκε η επιλογή της αναβάθμισης της υφιστάμενης οδού, αντί της παραλιακής χάραξης στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Μεσσήνιου βουλευτή, ο κ. Χρυσομάλλης κατέθεσε την ερώτηση "προκειμένου να διευκρινιστούν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και μιλούν για χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ της αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος και απόρριψη της παραλιακής χάραξης από το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα αλλά και τηλεοπτική συνέντευξη του γενικού διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την ανάδειξη του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης για την κατασκευή του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 312,23 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Οπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών, το υπουργείο Ανάπτυξης και η Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ δεν έκριναν χρηματοδοτήσιμη την παραλιακή χάραξη στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, παρά το γεγονός ότι αυτή είχε επιλεγεί κατά τα αρχικά στάδια του σχεδιασμού του έργου και αντίθετα επέλεξαν να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί η αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου".

 

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Αφήνοντας αιχμές κατά υπηρεσιακών παραγόντων ο κ. Χρυσομάλλης δήλωσε: "Είναι καιρός οι Μεσσήνιοι να μάθουν την αλήθεια. Είναι καιρός να σταματήσουν οι ανώνυμες πληροφορίες και να πληροφορηθούμε όλοι με ποια δεδομένα, με ποια κριτήρια και ποιοι αποφάσισαν και αποφασίζουν τι μέλλει γενέσθαι με το τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Το μέλημά μας είναι ένα: να γίνει αυτό το κρίσιμο για το αναπτυξιακό μέλλον του νομού έργο, επιλέγοντας την πλέον συμφέρουσα χάραξη από πλευράς κόστους - οφέλους, ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς".


NEWSLETTER