Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 19:57

Στην Εκτελεστική της Ν.Δ. ο Περικλής Μαντάς

Γράφτηκε από την
Στην Εκτελεστική της Ν.Δ. ο Περικλής Μαντάς

 

Ο Μεσσήνιος βουλευτής Περικλής Μαντάς εκλέχτηκε στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας.

Οπως είχε προαναγγελθεί σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας parapolitika.gr, προτάθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής που εξέλεξε τα νέα μέλη της Εκτελεστικής χάρη στη μακροχρόνια εμπειρία του στον κομματικό μηχανισμό.

Η Εκτελεστική Γραμματεία είναι το ανώτερο καθοδηγητικό και εκτελεστικό όργανο του κόμματος μεταξύ δύο συνεδριάσεων της Πολιτικής Επιτροπής. Είναι διαρκές όργανο, που υλοποιεί τις αποφάσεις του κόμματος και είναι αρμόδιο για όλα τα θέματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων οργάνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας εκλέχτηκαν τα 8 αιρετά μέλη, που μαζί με τα ex officio απαρτίζουν τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος. Οι εκλεγέντες είναι οι εξής: α) Κοινοβουλευτικά μέλη: Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφαλά βουλευτής Ιωαννίνων. Περικλής Μαντάς βουλευτής Μεσσηνίας. Γιάννης Οικονόμου βουλευτής Φθιώτιδας. Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών. β) Εξωκοινοβουλευτικά μέλη: Κώστας Αγοραστός περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Γιώργος Καρανίκας πρόεδρος ΕΣΕΕ. Γιάννης Πολιτόπουλος οικονομολόγος-επιχειρηματίας. Μαρία Σαρηγιαννίδου δικηγόρος.

Τα ex officio μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας είναι οι: Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος της ΝΔ. Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης αντιπρόεδροι της ΝΔ. Γιώργος Στεργίου γραμματέας της ΠΕ. Σταύρος Καλαφάτης γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ. Γιάννης Μπρατάκος γενικός διευθυντής της ΝΔ. Σπήλιος Λιβανός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και Παύλος Μαρινάκης πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.


NEWSLETTER