Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 10:39

Μαντάς με Ξυγκώρο για στήριξη επιχειρήσεων

Γράφτηκε από την
Μαντάς με Ξυγκώρο για στήριξη επιχειρήσεων

Το θέμα των επιπτώσεων του κορονοϊού στις επιχειρήσεις συζήτησαν ο βουλευτής Περικλής Μαντάς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που έγινε μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή, ο κ. Μαντάς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός και εμπορικός κόσμος της Μεσσηνίας, κυρίως όσον αφορά τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Μαντά:

"Ο κ. Ξυγκώρος ενημέρωσε το βουλευτή για τις θέσεις του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και συγκεκριμένα για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τα οποία κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο ο κ. Ξυγκώρος επισήμανε ότι αυτά δεν θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου που πλήττονται άμεσα από τον κορονοϊό, αλλά να επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυγκώρο οι επιπτώσεις των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού πλήττουν έμμεσα πάρα πολλές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη διενέργεια συνεδρίων, την πραγματοποίηση εκδρομών, τον τουρισμό εν γένει, αλλά και άλλες εμπορικές δραστηριότητες, ενώ δεν περιορίζονται μόνο σε τρεις νομούς, αλλά επηρεάζουν όλη την επικράτεια. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να σχεδιαστούν επιπλέον εθνικά μέτρα ανακούφισης που να αφορούν ένα μεγάλο εύρος επιχειρήσεων και να βασίζονται στην αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και τραπεζικών δόσεων για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Μαντάς εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία και τον προβληματισμό του για τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στην χώρα μας η πανδημία του κορονοϊού, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει τόσο συνολική, όσο και ατομική ενεργοποίηση και συμμόρφωση, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας και να κερδηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος.

Επίσης ευχαρίστησε τον κ. Ξυγκώρο για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση που του παρείχε και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να υπάρξει ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του επιχειρηματικού και επαγγελματικού κόσμου".


NEWSLETTER