Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 07:41

Aναφορά Χαρίτση για ενίσχυση επιχειρήσεων Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Aναφορά Χαρίτση για ενίσχυση επιχειρήσεων Τριφυλίας

 

Aναφορά για την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Τριφυλίας, λόγω κορονοϊού, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Κατέθεσε με κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, σχετικά με την στήριξη των επιχειρήσεων του Δήμου Τριφυλίας και την ένταξή τους στα μέτρα ενίσχυσης που ανακοίνωσε το υπουργείο, για τις περιοχές οι οποίες πλήττονται από τον κορονοϊό.

Αναφέρεται ότι “ο Δήμος Τριφυλίας διατηρεί διαχρονικά στενές σχέσεις με τον ιδιαίτερα πληττόμενο Νομό Ηλείας, ενώ και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξυπηρετεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού του γειτονικού νομού. Η ενίσχυση των επιχειρήσεων της Τριφυλίας, με την ένταξή τους στο σχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κρίνεται επιβεβλημένη, ώστε να εξέλθουν από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει και κατ’ επέκταση να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας που διακυβεύονται”.

Ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε την ανάγκη προώθησης εκ μέρους της κυβέρνησης συγκεκριμένων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επανεκκίνησης σημαντικών έργων υποδομής που έχουν «κολλήσει», με αντίστοιχα παραδείγματα και στο νομό μας, καθώς και την ανάγκη λήψης στοχευμένων μέτρων ειδικά για τον τουρισμό, ο οποίος θα υποστεί σημαντικό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας της νόσου.


NEWSLETTER