Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 16:29

Ερώτηση Χαρίτση για τις χρεώσεις ηλεκτρονικών συναλλαγών από τράπεζες

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Χαρίτση για τις χρεώσεις ηλεκτρονικών συναλλαγών από τράπεζες

Ερώτηση στη Βουλή για τις χρεώσεις των τραπεζών προς τους πολίτες για τις ηλεκτρονικές τους συναλλαγές συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης με τον τομεάρχη Οικονομικών Νίκο Παππά και άλλους 40 βουλευτές του κόμματος.

Σημειώνουν ότι στο πλαίσιο του περιορισμού μετακίνησης του πληθυσμού για τον περιορισμό της πανδημίας, η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών προέτρεψε τους πολίτες να επιλέξουν τον άυλο τρόπο πληρωμής και τις διατραπεζικές τους συναλλαγές, αλλά δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο μείωσης ή και εξάλειψης των χρεώσεων που επιβάλει σε αυτές, ακόμη και σε εκείνες που εκτελούνται μέσω e-banking.

Τονίζουν ότι οι τράπεζες δεν έχουν προσαρμοστεί στις ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και επιχειρήσεις, τη στιγμή που 1,7 εκατ. εργαζόμενοι θα λάβουν αντί του μισθού τους ένα έκτακτο μηνιαίο βοήθημα 533 ευρώ, 800 χιλιάδες επιχειρήσεις πλήττονται και 700 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες δυσκολίες.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης - Επενδύσεων: α) Ποια μέτρα προτίθενται να πάρουν για τον περιορισμό των παραπάνω χρεώσεων και ειδικά για την περίοδο κατά την οποία η χώρα λειτουργεί υπό τις έκτακτες συνθήκες αντιμετώπισης εξάπλωσης του κορονοϊού, και β) εάν θα προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για τον περιορισμό ή ακόμα και την εξάλειψη των εν λόγω χρεώσεων.


NEWSLETTER