Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 13:14

Μαντάς με έμπορους για αντιμετώπιση προβλημάτων

Γράφτηκε από την
Μαντάς με έμπορους για αντιμετώπιση προβλημάτων

«Αν και οι καταστάσεις είναι ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις επιδράσεις της κρίσης στην πραγματική οικονομία και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να μετριαστούν οι αρνητικές επιπτώσεις».

Αυτό δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, σε ανοικτή δημόσια συζήτηση με θέμα τα ζητήματα και τους νέους κανόνες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων που ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα.
Εκτός του βουλευτή, στη συζήτηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων της Μεσσηνίας και ειδικότερα η Λίλιαν Ψυλλάκη (Καλαμάτα), ο Γιώργος Πετρόπουλος (Μεσσήνη), ο Δημήτρης Τερζής (Κυπαρισσία), ο Λεωνίδας Ράλλης (Φιλιατρά), η Κωνσταντίνα Γκλιάτα (Γαργαλιάνοι) και ο Γιάννης Δημητρόπουλος (Πύλος), ενώ η τηλεδιάσκεψη μεταδόθηκε ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά τη συζήτηση οι εκπρόσωποι των συλλόγων κατέθεσαν τις προτάσεις τους για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα εμπορικά καταστήματα το επόμενο διάστημα, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη φορολογία των επιχειρήσεων, τη μείωση της προκαταβολής φόρου και τη διαχείριση των επιταγών 75 ημερών. Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη μείωσης των δημοτικών τελών, η ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ, η παροχή κινήτρων από τον ΟΑΕΔ για στήριξη της απασχόλησης, η διεύρυνση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ώστε να ενταχθούν σε αυτά και επιλαχούσες επιχειρήσεις, η περαιτέρω επιμόρφωση των επαγγελματιών όσον αφορά τα ηλεκτρονικά μέσα και τη λειτουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων, και η εφαρμογή αυστηρότερων όρων ποιότητας αναφορικά με τις ελληνοποιήσεις προϊόντων.
Τέλος, συζητήθηκε η πορεία εξέλιξης των έργων Open Mall στη Μεσσήνη και την Κυπαρισσία, ενώ ειδικά για τη δεύτερη περιοχή τονίστηκαν και οι προβληματισμοί που υπάρχουν ως προς την υλοποίηση του έργου της Ανω Πόλης.
Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς σημείωσε ότι πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν τους εμπορικούς συλλόγους είναι εντός των κυβερνητικών πλάνων για άμεση αντιμετώπιση, καθώς και ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται έμπρακτα ότι η αγορά πρέπει να στηριχτεί, ότι οι υγιείς επιχειρήσεις δεν πρέπει να κινδυνέψουν και ότι οι θέσεις εργασίας πρέπει να προστατευτούν - ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τη λελογισμένη μείωση των φόρων των επιχειρήσεων.


NEWSLETTER