Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 11:20

Νάντια Γιαννακοπούλου για Αγια-Σοφιά και αποκατάσταση δημοκρατίας

Νάντια Γιαννακοπούλου για Αγια-Σοφιά και αποκατάσταση δημοκρατίας


“Αυτό που γίνεται στην Αγια-Σοφιά είναι όχι μόνο προσβολή προς την χριστιανική πίστη, αλλά προς κάθε πολιτισμένο άνθρωπο”.

Την παραπάνω δήλωση έκανε χθες η Μεσσήνια βουλευτής του Δυτικού Τομέα Β’ Αθηνών του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία τόνισε ακόμη:
“Σήμερα, είναι μια δύσκολη μέρα για όλους μας. Σήμερα πονάμε όλοι. Η Αγια-Σοφιά ανήκει σε όλους, ανήκει στον παγκόσμιο πολιτισμό. Ο κύριος Ερντογάν αδιαφορεί για την παγκόσμια κατακραυγή. Θα έρθει η στιγμή που θα το πληρώσει”.

ΓΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οσον αφορά τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας η κ. Γιαννακοπούλου μεταξύ άλλων τόνισε:
“Συμπληρώνονται 46 χρόνια από την ημέρα που η χούντα των «Συνταγματαρχών», υπό το βάρος της προδοσίας της Κύπρου, κατάρρευσε. 46 ολόκληρα χρόνια από την αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε αυτά τα χρόνια οικοδομήθηκε μια ισχυρή, μια νέα Ελλάδα. Ζούμε την πιο μακρόχρονη σταθερή δημοκρατία στην Ιστορία του τόπου, στην διάρκεια της οποίας η χώρα προχώρησε. Μόνο ανιστόρητοι προσπάθησαν με μηδενιστικό τρόπο και ισοπεδωτική πολιτική να υπερτονίζουν τα λάθη και να υποβαθμίζουν τα επιτεύγματα που οι Ελληνες καταφέραμε, όλη αυτή την περίοδο. Η Δημοκρατική Παράταξη, εκπροσωπούμενη από το ΠΑΣΟΚ, άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της σε όλη αυτή την περίοδο προόδου και εκσυγχρονισμού της χώρας. Κάθε μεγάλη αλλαγή, κάθε μεταρρύθμιση, κάθε βήμα της χώρας έχει την υπογραφή του.
Η Ελληνική Δημοκρατία σήμερα με εφόδια τα επιτεύγματά της καλείται ν’ αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Οι Ελληνες ενωμένοι, με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και με πίστη στις δυνάμεις μας, θα τα καταφέρουμε. Θα προχωρήσουμε μπροστά”.