Κυριακή, 02 Αυγούστου 2020 12:36

Λαμπρόπουλος για επανίδρυση αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών

Γράφτηκε από την
Λαμπρόπουλος για επανίδρυση αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών

Το θέμα της επανίδρυσης του αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών θέτει ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, με ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο βουλευτής αναφέρει ότι “στον πρώην καποδιστριακό Δήμο Φιλιατρών, με δέκα και πλέον χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και μερικές χιλιάδες επιπλέον οικονομικούς μετανάστες, το αστυνομικό τμήμα που υπήρχε καταργήθηκε με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. Η περιοχή είναι από τις πλέον εύφορες της πατρίδας μας, έχει μεγάλες καλλιέργειες κυρίως κηπευτικών και ελαιόδεντρων, στις οποίες απασχολούνται χιλιάδες μετανάστες. Ως εκ τούτου, η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα είναι μεγάλη, με πρόσφατο τραγικό συμβάν τη δολοφονία της άτυχης Φιλιατρινής συμπολίτισσάς μας. Παρά τις επίμονες προσπάθειες, που καταβάλλει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, το κενό της κατάργησης του αστυνομικού τμήματος Φιλιατρών δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί”.
Αφού υποστηρίζει πως “οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και αισθάνονται ανασφαλείς”, ρωτάει τον υπουργό: “Πρόκειται να επανιδρύσει το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και την εμπέδωση της ασφάλειας των πολιτών;”.


NEWSLETTER