Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 14:20

Νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η Νάντια Γιαννακοπούλου

Γράφτηκε από την
Νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η Νάντια Γιαννακοπούλου

Την ίδρυση νοσοκομείου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον κορονοϊό, υποστηρίζει η Μεσσήνια βουλευτής Β’ Αθηνών Δυτικού Τομέα του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, με αναφορά της προς τον υπουργό Υγείας.

Στην αναφορά της αναφέρει ότι “διανύουμε μία περίοδο που η επανεμφάνιση υψηλού αριθμού κρουσμάτων της πανδημίας του Covid-19 γίνεται αισθητή. Καθημερινά παρατηρείται συγχρωτισμός σε όλες τις δραστηριότητες των πολιτών, με τα μέτρα προστασίας πολλές φορές να μην επαρκούν για την κάλυψη της ασφάλειάς τους”.

Επικεντρώνοντας στην Πελοπόννησο και στηρίζοντας το αίτημα του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η Ν. Γιαννακοπούλου σημειώνει πως “μία νέα σημαντική εστία κρουσμάτων, με ανησυχητικό ρυθμό, εμφανίζεται στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου. Δυστυχώς, όμως, δεν αντιμετωπίζεται η Περιφέρεια αυτή όπως θα έπρεπε και δεν έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα.

Επιβεβλημένη θεωρείται, πλέον, η λειτουργία νοσοκομείου αναφοράς, έπειτα από την εκδήλωση των κρουσμάτων και των τελευταίων ημερών, ώστε να αντιμετωπιστεί ορθά και αποτελεσματικά το πρόβλημα αυτό. Ομως, η ίδρυση αυτή θα εξυπηρετούσε και το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας, διότι αναγκάζονται να μετακινούνται είτε στο Νοσοκομείο του Ρίου, είτε σε νοσοκομεία της Αθήνας, με αποτέλεσμα την επιπλέον συμφόρηση αυτών.

Με βάση τα προαναφερόμενα, κύριε υπουργέ, παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας τα όσα σας επεσήμανα και το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας και να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της παρεχόμενης ποιότητας υγείας”.


NEWSLETTER