Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 10:55

Ερώτηση Χαρίτση για άδειες εκπαιδευτικών

Ερώτηση Χαρίτση για άδειες εκπαιδευτικών

 

Ερώτηση με θέμα τις περικοπές σε άδειες ανατροφής τέκνων σε νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς, κατέθεσε στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Μεσσηνίας κι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μαζί με τον τομεάρχη Παιδείας του κόμματος Νίκο Φίλη και άλλους 51 βουλευτές.

“Σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας του Covid-19 κι ενώ είναι σε εκκρεμότητα το άνοιγμα και ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων, η κυβέρνηση αντί να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, συνεχίζει αναιτιολόγητα να δημιουργεί προσκόμματα στο έργο τους, παρακωλύοντας την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας”, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι “με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΥΠΕΠΘ στις 21/8/2020 περικόπτεται αυθαίρετα το δικαίωμα άδειας ανατροφής τέκνου σε όσους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς έχουν παιδί άνω των 2 ετών. Με την ίδια εγκύκλιο, επίσης, χρησιμοποιούνται αυθαίρετοι τύποι για τον υπολογισμό της σχετικής άδειας, οι οποίοι έρχονται σε αντίθεση με την κείμενη νομοθεσία”. Σημειώνουν πως “ενόψει της αρχής της παρ. 1 του άρθρου 21 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία τίθεται η μητρότητα και η παιδική ηλικία υπό την προστασία του κράτους και της συνταγματικής αρχής της ισότητας, οι διευκολύνσεις ανατροφής τέκνου και χορήγησης άδειας ανατροφής τέκνου, που ισχύουν για τους δημοσίους υπαλλήλους, πρέπει να ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν την υπουργό Παιδείας: “Θα προβεί σε ανάκληση της υπ’ αριθμ. 108357/Ε3/21-8-2020 εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων; Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ενιαία εφαρμογή των διευκολύνσεων, που αφορούν την προστασία της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας, στους εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. και σύμφωνα με το Σύνταγμα”.