Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 18:11

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για αντιπλημμυρικό σχεδιασμό σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Λαμπρόπουλου για αντιπλημμυρικό σχεδιασμό σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Ερώτηση για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό υπέβαλε ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Αναλυτικά η ερώτηση: "Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Νομός Μεσσηνίας επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες σε τμήματα της πόλης και σε τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και του Δήμου Μεσσήνης.
Αν και πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε, αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει και κάποιοι επαρχιακοί δρόμοι, που είχαν υποστεί ζημιές, ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί. Είναι επίσης, γνωστόν, ότι η Πολιτική Προστασία έχει χαρακτηρίσει ορισμένες περιοχές στους δύο δήμους επικίνδυνες για πλημμύρες.
Η πρόσφατη ανάθεση από το υπουργείο Υποδομών στον «Μορέα», της κατασκευής αντιπλημμυρικών εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου Τσακώνας-Καλαμάτας, συμπεριλαμβανομένης και της περιμετρικής της Καλαμάτας, είναι ένα σημαντικό βήμα, απαιτείται όμως ένας ευρύτερος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός για την πόλη της Καλαμάτας και τις περιοχές από την Καλαμάτα μέχρι και τη Μεσσήνη.
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
• Πότε θα ξεκινήσουν και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου Τσακώνας-Καλαμάτας;
• Πότε θα ξεκινήσουν τα απολύτως αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στις υπόλοιπες περιοχές των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης;
• Θα χρηματοδοτηθούν, με τα αναγκαία ποσά, οι επισκευές των τμημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού, που είχαν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες του 2016;".


NEWSLETTER