Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 10:50

Μεσσηνία: Μόνιμα μέτρα για ασφάλεια πολιτών ζητεί ο Χρυσομάλλης

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Μόνιμα μέτρα για ασφάλεια πολιτών ζητεί ο Χρυσομάλλης

 

«Είναι η ώρα να προσφέρουμε ουσιαστικές και μόνιμες λύσεις για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας όλων των πολιτών της Μεσσήνης, της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, μέσα στα πλαίσια του νόμου και τα εχέγγυα του Συντάγματος». Αυτό τονίζει ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης σε δήλωσή του για το έγκλημα στην Πιπερίτσα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χρυσομάλλη:

«Το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε το νομό μας και η κλιμάκωση της έντασης που ακολούθησε στη Μεσσήνη είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης αδιαφορίας για την αποτελεσματική αστυνόμευση και της εγκατάλειψης κάθε προσπάθειας για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της υπαίθρου της Μεσσηνίας. Μια κατάσταση που ειδικά τα τελευταία χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις και έφτασε στην πλήρη αδιαφορία, οδηγώντας μαθηματικά στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής αλλά και στην καταστροφή μιας ακόμη. Μια αδιαφορία που φέρνει σε σύγκρουση την τοπική κοινωνία, που προκαλεί επικίνδυνες αναταράξεις, που εν τέλει επιφέρει σοβαρές βλάβες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Μεσσήνης και όχι μόνο.

Η κατάσταση έχει οδηγηθεί στο απολύτως απροχώρητο και είναι πλέον η ώρα να αντιμετωπιστεί με αδιαμφισβήτητο και ξεκάθαρο τρόπο. Είναι η ώρα να προσφέρουμε ουσιαστικές και μόνιμες λύσεις για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας όλων των πολιτών της Μεσσήνης, της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, μέσα στα πλαίσια του νόμου και τα εχέγγυα του Συντάγματος.

Πρώτα ως πολίτης της Μεσσηνίας και εν συνεχεία ως βουλευτής εκτιμώ πως είναι η ώρα να επιλύσουμε, με διάλογο αλλά και με ρεαλιστικές και δραστικές προτάσεις, το πρόβλημα ασφάλειας που ταλανίζει την ύπαιθρο του νομού μας αλλά και να αντιμετωπίσουμε με την ίδια δυναμική και το ζήτημα της μετεγκατάστασης των καταυλισμών Ρομά στη Μεσσηνία, που αποτελούν σημαντικό παράγοντα εγκληματικότητας. Επιτέλους, δεν πρέπει να νιώθουν οι κάτοικοι φυλακισμένοι μέσα στα ίδια τους τα σπίτια!

Εχω επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου να ενισχύσουμε την αστυνόμευση στο νομό. Θέτω, παράλληλα, όλες μου τις δυνάμεις στη διάθεση του δημάρχου Μεσσήνης, όπως είχα κάνει αντίστοιχα και με τον δήμαρχο Τριφυλίας μετά το τραγικό συμβάν στα Φιλιατρά, αλλά και όλων των δημάρχων του νομού, προκειμένου από κοινού να ενισχύσουμε την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους συμπολίτες μας. Η εφαρμογή του νόμου και η επιβολή της τάξης αποτελούν για μένα βασική προτεραιότητα».


NEWSLETTER