Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 10:54

Ο Αλέξης Χαρίτσης για τα κενά εκπαιδευτικών στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ο Αλέξης Χαρίτσης για τα κενά εκπαιδευτικών στη Μεσσηνία

Να αναπληρωθούν άμεσα τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Μεσσηνίας, ζητεί με ερώτησή του στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα, ζητεί τις άμεσες ενέργειες της υπουργού για την αναπλήρωση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας, που βρίσκονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε άδεια ειδικού σκοπού (Covid).
Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει πως “το θέμα αυτό που από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει φέρει αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού, εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων, δεν αντιμετωπίστηκε από το υπουργείο παρά μόνο από ένα γραφειοκρατικό αλαλούμ 3 εγκυκλίων και αλλαγής δικαιολογητικών που ζητούνται από τους εκπαιδευτικούς που κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού λόγω Covid, με αποτέλεσμα σε πολλές σχολικές μονάδες στην Καλαμάτα, την Κυπαρισσία, την Πύλο κ.α. εφόσον δεν έχει γίνει η αναπλήρωση, να μην υπάρχει εκπαιδευτικός στις τάξεις”.
Ο βουλευτής τονίζει, μεταξύ άλλων στην ερώτηση του, ότι “υπάρχουν -εν μέσω πανδημίας- τμήματα τάξεων χωρίς εκπαιδευτικό, με απαράδεκτα υψηλό ποσοστό μαθητών (25 και άνω σε ορισμένες περιπτώσεις), ενώ είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι στα ολοήμερα τμήματα δεν υπήρξε η πρόβλεψη έγκαιρα -ενώ υπήρχε χρόνος- για επιπλέον θέσεις εκπαιδευτικών, με συνέπεια πολλά από αυτά να λειτουργούν πλημμελώς. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η υπουργός δεν είχε ούτε τη βούληση ούτε τη στρατηγική ενίσχυσης του δημόσιου σχολείου με επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών, αντίθετα επεξεργάζεται σχέδια για εισαγωγή μορφών εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση, με τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή 3μηνης διάρκειας, ο οποίος το μόνο που θα δημιουργήσει είναι ένα προβληματικό και ανεπαρκέστατο εκπαιδευτικό έργο”.


NEWSLETTER