Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 18:40

Ερώτηση Χαρίτση για τη χρηματοδότηση της Αρχαίας Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Χαρίτση για τη χρηματοδότηση της Αρχαίας Μεσσήνης


“Το υπουργείο Πολιτισμού καθυστερεί τη χρηματοδότηση του αρχαιολογικού χώρου Μεσσήνης”, σημειώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σε ερώτησή του στη Βουλή, για τις καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση των αναστηλωτικών εργασιών του αρχαιολογικού χώρου Μεσσήνης.

Ο Αλ. Χαρίτσης τονίζει ότι από τον περασμένο Απρίλιο και κατόπιν επικοινωνίας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την υπουργό Πολιτισμού, η κ. Μενδώνη ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για οικονομική συνδρομή 300.000 ευρώ για αναστηλωτικές εργασίες στο βόρειο τείχος του αρχαιολογικού χώρου.
Επισημαίνει πως “μετά και την παρέλευση όμως 6 μηνών το ΥΠΠΟΑ δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ως προς την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, ζήτημα που έθεσε προ λίγων ημερών με δηλώσεις του στον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, αλλά και με δηλώσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου”. Αφού υπενθυμίζει ότι “για την καλύτερη ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και με στοχευμένες παρεμβάσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διέθεσε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης συνολικό ποσό 730.000 ευρώ για έργα υποδομών στην Αρχαία Μεσσήνη”, ο βουλευτής παρατηρεί πως “ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης συνιστά σημείο αναφοράς της Μεσσηνίας, φιλοξενώντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Είναι απαραίτητη η συνέχιση της χρηματοδότησης για την περαιτέρω προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου”.
Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης ρωτάει την υπουργό Πολιτισμού: “Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ώστε να εγκριθεί ο σχεδιασμός από το ΥΠΠΟΑ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου της χρηματοδότησης των 300.000 ευρώ και η σύνταξη μελέτης για το πρόγραμμα αναστηλώσεων του αρχαιολογικού χώρου Μεσσήνης;”.


NEWSLETTER