Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 17:14

Η Νάντια Γιαννακοπούλου για κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η Νάντια Γιαννακοπούλου για κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Την επιβαρυμένη κατάσταση στην κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας επισήμανε στη Βουλή η Μεσσήνια βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου ζητώντας την αποτελεσματική λειτουργία του.

Στην αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας τονίζει: “Καθώς διανύουμε το δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα της πανδημίας του Covid-19, παρατηρείται η έλλειψη προετοιμασίας και οργάνωσης στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας μας. Καθημερινά παρατηρείται αυξητικός ρυθμός εισαγωγής κρουσμάτων που χρειάζονται εισαγωγή σ’ αυτά. Μία νέα σημαντική εστία κρουσμάτων, με ανησυχητικό ρυθμό, εμφανίζεται στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας η κλινική Covid αποτελείται από λιγότερες από 40 κλίνες. Δυστυχώς, όμως, δεν αντιμετωπίζεται η Περιφέρεια αυτή όπως θα έπρεπε και δεν έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η δυναμική του Νοσοκομείου να καλύψει και τα επιπλέον παθολογικά περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας.
Σε όλη αυτή την επιβαρυμένη κατάσταση, το μόνο που έχει εξαγγελθεί, είναι η δημιουργία ΜΕΘ που θα αποτελείται από 6 κλίνες, με παράδοση μέσα στις επόμενες μέρες. Επιπλέον, υπάρχει μόνο ένας αναλυτής για την εκτέλεση εξετάσεων μοριακής ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2, ο οποίος μπορεί να φέρει εις πέρας μόνο μέχρι 50 τεστ την εβδομάδα, και έτσι το Νοσοκομείο προχώρησε σε συνεργασία με ιδιωτικό εργαστήριο για την γρηγορότερη έκδοση των αποτελεσμάτων.
Με βάση τα προαναφερόμενα, κύριε υπουργέ, παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας τα όσα σας επεσήμανα και να διασφαλίσετε την αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, τόσο απέναντι στα περιστατικά Covid, όσο και απέναντι στα παθολογικά περιστατικά”.


NEWSLETTER