Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 09:28

Χαρίτσης: “Η… αποτελεσματικότητα του «επιτελικού» κράτους της Ν.Δ. σε όλο της το μεγαλείο!”

Χαρίτσης: “Η… αποτελεσματικότητα του «επιτελικού» κράτους της Ν.Δ. σε όλο της το μεγαλείο!”

Μετά από 10,5 μήνες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, για τα δίκτυα στο Φιλιατρινό φράγμα.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεν έχει απαντήσει σε 3 ερωτήσεις του Μεσσήνιου βουλευτή για την κατάσταση στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας του νομού.

“Η… αποτελεσματικότητα του «επιτελικού» κράτους της Ν.Δ. σε όλο της το μεγαλείο!”, σχολιάζει το γραφείο του Αλ. Χαρίτση και παρατηρεί για την κοινοβουλευτική συμπεριφορά των δύο υπουργών: “Στις 13 Ιανουαρίου 2020 (κρατήστε την ημερομηνία…) κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Φιλιατρινού φράγματος. Η ερώτηση δεν απαντήθηκε. Στις 22 Μαΐου 2020 κατατέθηκε νέα ερώτηση για το ίδιο θέμα. Η ερώτηση έχει την ίδια τύχη. Παραμένει αναπάντητη.

Στις 5 Οκτωβρίου 2020 κατατίθεται επίκαιρη ερώτηση πάντα για το ίδιο θέμα. Και -ω του θαύματος!- ο υπουργός κ. Βορίδης προσέρχεται στη Βουλή και απαντά.

Η μικρή αυτή ιστορία θα τέλειωνε εκεί, αν στις 25/11/2020 δεν έφτανε η απάντηση της ερώτησης που είχε κατατεθεί στον ΥΠΑΑΤ στις 13/1 (η ημερομηνία που κρατήσατε…). Δέκα μήνες μετά και μετά την απάντηση του υπουργού στη Βουλή…

Και αν η οργάνωση του «επιτελικού» κράτους στην προκειμένη περίπτωση είναι για γέλια, η άλλη περίπτωση του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, ο οποίος εδώ και έναν χρόνο, από την αρχή της πανδημίας, δεν απαντά σε 3 ερωτήσεις που του έχουν κατατεθεί και αφορούν τα νοσοκομεία και τις δομές υγείας της Μεσσηνίας, δεν αποτελεί μόνο κοινοβουλευτική απρέπεια, αλλά και δείγμα απαξίωσης του μεσσηνιακού λαού”.

Γ.Σ.