Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 18:40

Η ομιλία Λαμπρόπουλου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Η ομιλία Λαμπρόπουλου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό (βίντεο)

Την πολιτική της κυβέρνησης υπερασπίστηκε και εκθείασε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2021.

Αναφερόμενος στην υγειονομική, οικονομική κι εθνική κρίση (με την Τουρκία) παρατήρησε ότι “ποτέ άλλοτε κυβέρνηση μετά τον πόλεμο δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τέτοια πολυεπίπεδη και τέτοιων διαστάσεων κρίση”. Κι επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “ θα έπρεπε να είσαστε πιο συγκρατημένοι και προσεκτικοί στους λόγους σας, όταν μάλιστα μέχρι πρότινος κυβερνούσατε και δεν φτιάξατε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δεν προσλάβατε γιατρούς και νοσηλευτές, δεν εξοπλίσατε τις Ενοπλες Δυνάμεις μας και τις αφήσατε χωρίς ανταλλακτικά. Ο ελληνικός λαός έχει και γνώση και μνήμη”.
Μιλώντας για την προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού, ανέφερε ότι “δώσαμε, συγκρατημένα και με σύνεση, αυτά που επέτρεπαν οι οικονομικές μας δυνατότητες: Μέχρι τώρα πάνω από 25 δισ. ευρώ για στήριξη των πολιτών, των αδύναμων, των επαγγελματιών, των ανέργων, των αγροτών μας, των επιχειρήσεων, όταν εσείς ανεύθυνα πλειοδοτούσατε και ζητούσατε να τα δώσουμε όλα από την αρχή. Ταυτόχρονα, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, δεν επιβάλλουμε καινούργιους, αλλά αντίθετα μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, στηρίζουμε την παραγωγή και κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών”.
Για τη στήριξη από την Ε.Ε. παρατήρησε πως “η στρατηγική της ένταξης της Ελλάδας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, είναι αυτή που μας κράτησε και μας κρατάει όρθιους και τα προσεχή χρόνια θα μας δώσει πάνω από 70 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, την εκτέλεση μικρών και μεγάλων έργων σε όλη την Ελλάδα, στα οποία φυσικά θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση του δυτικού άξονα από την Καλαμάτα μέχρι την Πάτρα”. Είπε, ακόμα, ότι “η Ελλάδα ανέκτησε το κύρος της. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυξάνει κατά δύο δισ. ευρώ τις στρατιωτικές δαπάνες και εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων και αναβάθμισης των οπλικών συστημάτων τους, στέλνοντας το μήνυμα για ισχυρό στράτευμα και ισχυρή αποτροπή”.
Τέλος, ο κ. Λαμπρόπουλος παρατήρησε ότι “σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, που σαρώνει, παγώνει και κλείνει τα πάντα, πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολίτες, να παραμείνουμε ενωμένοι” και ζήτησε “θετική αντιπολίτευση με προτάσεις και ιδέες, που συνεισφέρουν σε καλύτερες πολιτικές”.


NEWSLETTER