Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 14:33

Χρυσομάλλης: “Διαγραφή προστίμων από εκπρόθεσμες δηλώσεις ΜΥΦ”

Γράφτηκε από την

Η κυβέρνηση προχωρά στην ενσωμάτωση των ρυθμίσεων της τροπολογίας που είχε καταθέσει από τις 3 Δεκεμβρίου ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, μαζί με άλλους πέντε βουλευτές της ΝΔ, σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων που είχαν προκύψει με τις ΜΥΦ του 2014, καθώς και τη δυνατότητα παράτασης των δηλώσεων πελατών των λογιστών - φοροτεχνικών που ασθενούν με Covid-19.

Οι ρυθμίσεις αυτές που είχαν κατατεθεί με την τροπολογία Χρυσομάλλη στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών, ενσωματώνονται στα άρθρα 56 και 69 αντίστοιχα του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα για τις συνέπειες από τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορονοϊού Covid-19 και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια σήμερα Δευτέρα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Πολιτικό Γραφείο του κ. Χρυσομάλλη, με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις διαγράφονται πλέον τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για εκπρόθεσμες δηλώσεις ΜΥΦ του 2014, οι οποίες είχαν επιβληθεί το διάστημα από 21 έως 25.01.2016. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων των πελατών λογιστών-φοροτεχνικών που βεβαιωμένα ασθενούν από Covid-19 για ένα εύλογο διάστημα, ενώ παράλληλα θεσμοθετείται και σχετική πρόβλεψη για τις περιπτώσεις θανάτου.
“Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο υπουργός Οικονομικών εξέτασε ουσιαστικά την τροπολογία που καταθέσαμε και την ενσωμάτωσε έγκαιρα σε νεότερο σχέδιο νόμου. Τον ευχαριστώ θερμά”, είπε ο Μ. Χρυσομάλλης και σημείωσε: “Προτείναμε το αυτονόητο και η κυβέρνηση απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι αφουγκράζεται και σκύβει με λύσεις πάνω από κάθε πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία ή μεγάλες επαγγελματικές ομάδες. Δεν θα σταματήσουμε να αναζητούμε λύσεις σε κάθε επίπεδο και να θεραπεύουμε με ουσιαστικό τρόπο ζητήματα που χρόνιζαν και βέβαια δεν τιμούν ούτε τη λειτουργία του κράτους, αλλά ούτε και την ποιότητα της δημοκρατίας μας”.